Рівне:

Створення та просування сайтів

У Німеччині затримали сімох українців - за нецільове використання візи

Україна і світ 13-бер, 2012, 12:379 prov 829
У Німеччині затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром вихідного дня Львів-Дрезден-Краків, повідомляє ТСН.
Людей забрали до поліційної дільниці просто з автобуса. Причиною назвали те, що в них була відкрита не туристична, а бізнес-віза, яку відразу ж анулювали. Німецька сторона назвала це нецільовим використанням мульти-візи.
Тепер українці по одному намагаються повернутися додому. Одну з туристок, Олесю, відпустили першою - її врятувало запрошення з Німеччини. Жінка встигла повернутися додому зі своєю тур-групою.
Однак не всім так пощастило. Юрист Олександр досі чекає в Берліні на свій квиток додому. "Я не знаю навіть до кого претензії. Якщо я не мав права перетинати кордон, хай би мене прикордонники зупинили", - нарікає Олександр.
У вітчизняному МЗС ставати на бік туристів не квапляться та запевняють, що правила є правила. У них зазначено, що документи мають збігатися з реальною метою подорожі, а відповідальність лежить на громадянах, які подають недостовірні данні, що може наразити на ризики в країнах шенгенської зони.
Туристична компанія, яка організовувала подорож, пояснити на камеру, хто і що недогледів у документах відмовилася. У редакцію ТСН вони надіслали листа, в якому провину покладають на самих туристів.
Увагу німецької дорожньої поліції привернули лише документи тих туристів, які перебували в турі на підставі самостійно відкритих у консульських установах Республіки Польща багаторазових шенгенських віз", - йдеться у листі.
Німецькі правоохоронці не бажають коментувати інцидент. Екскурсантів підозрюють у використанні візи, отриманої обманом. Звинувачення тягне за собою чималий грошовий штраф. Поки що, українські туристи сплатили по 67 євро за роботу поліційної дільниці у вихідний. Повернення додому сплачує турфірма.
У понеділок додому повернулися двоє затриманих туристів. В МЗС сподіваються, що решта буде в Україні вже завтра.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору