Рівне:

Створення та просування сайтів

Вартість шенгенських віз для українців не зміниться

Україна і світ 03-лип, 2009, 13:219 prov 1 543
Вартість  шенгенських віз для українців не зміниться


Міністерство закордонних справ заявило про незмінність для громадян України ціни на візи в країни Європейського Союзу після вступу в силу візового кодексу ЄС. За словами заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісєєва, 25 червня Рада ЄС схвалила візовий кодекс, яким встановлюється, що ціна на візи в країни ЄС для осіб, які старші 12 років, становитиме 60 євро, для осіб від 6 до 12 років — 35 євро.
При цьому Єлісєєв зазначив, що між Україною та ЄС укладено двосторонню угоду, у якій зафіксовано, що ціна на візи для громадян України складає 35 євро, і ця угода продовжуватиме діяти. “Для громадян України ціна залишиться незмінною — 35 євро”, — зазначив він.
Крім того, візовий кодекс передбачає введення біометричного контролю, а саме надання відбитків пальців при отриманні віз у країни ЄС.
Водночас Єлісєєв пояснив, що з цього правила будуть винятки, зокрема, відбитки пальців не надаватимуться дітьми до 12 років, а також у низців випадків, прописаних у візовому кодексі.
У цілому заступник міністра вважає, що вимога про надання відбитків пальців не є дискримінаційною, а навпаки, дозволить спростити процедуру отримання віз, оскільки відбитки заноситимуть в базу даних і зберігатимуть там протягом тривалого часу, і, відповідно, при подальших зверненнях громадянина для отримання візи це спростить процедуру, оскільки певна інформація про нього буде вже відома.
За словами Єлісєєва, візовий кодекс регламентує порядок відмови у видачі віз, встановлюючи, що у разі відмови має бути надане письмове пояснення її причини, і чітко визначає процедуру оскарження відмови у видачі візи.
Крім того, документ регулює діяльність посередницьких центрів, питання якості надання візових послуг та терміни розгляду заяв. За словами Єлісєєва, кодекс вступає в силу через 20 днів після його опублікування, однак низка його положень — лише через півроку.
Нагадаємо, Рада Європейського союзу схвалила так званий візовий код — загальні для країн-учасниць Шенгенської зони умови видачі віз. Як повідомлялося, для отримання шенгенської візи терміном не більше трьох місяців доведеться заплатити 60 євро і здати відбитки пальців.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору