Рівне:

Створення та просування сайтів

США спрощують оформлення віз для українців

Актуально 01-вер, 2005, 13:009 prov 1 715
Нещодавно Консульський Відділ Посольства Сполучених Штатів Америки у Києві запровадив нові процедури спрощеного поновлення віз та пришвидшеного звернення по візи для деяких подорожуючих. Про це розповіла віце-консул США Моллі Стівенсон, яка відвідала Рівне і зустрілася із представниками ЗМІ.
– Після реконструкції консульства США в Києві, на яку уряд Сполучених Штатів інвестував понад 180 тисяч доларів, тепер кожен громадянин України може отримати імміграційну візу у Києві, – зазначила Моллі Стівенсон. – А не їхати до Варшави, як то було раніше. Це значно зменшить фінансові та часові витрати українців.
В дію вступила спрощена процедура отримання віз, скористатися якою мають право особи (апліканти), котрі є постійними мешканцями України, мають візу США, яка була отримана у Консульському Відділі Посольства США у Києві, які хоча б один раз скористалися цією візою та можуть довести наявність постійної дійсної мети подорожі до Сполучених Штатів. Віза, за якою звертається аплікант, повинна належати до того самого типу, що й попередня. Проте не всі типи віз можна отримати за спрощеною процедурою, а лише туристичну чи бізнес-візу, студентську, візу учасника програми обміну та окремі типи робочих віз, підтверджені петиціями.
Для того, щоб скористатися спрощеною процедурою, апліканти повинні заповнити електронну візову анкету. Наразі її можна заповнювати лише англійською, іспанською, польською та корейською мовами. Заповнена в електронному режимі анкета роздруковується, а вже потім підписується, до неї також додається фотокартка.
Ті, хто виконають усі ці вимоги, повинні прийти у середу до Консульського Відділу з 14.00 до 15.00. Після сплати візового збору (100 доларів США) та надання документів апліканти проходять співбесіду з консулом, під час якої той відскановує відбитки пальців апліканта, переглядає документи та візову анкету. Особам, котрим надається віза, Консульський Відділ повертає паспорт із проставленою візою протягом трьох робочих днів.
– Окрім того, – додала Моллі Стівенсон, – для подальшого сприяння спрощенню подорожей між Україною та Сполученими Штатами США скасували всі види оплат, які в загальній сумі становили 65 доларів, за оформлення віз для українців. Тепер українські апліканти будуть сплачувати лише візовий збір – 100 доларів, який є обов»язковим для всіх аплікантів, які звертаються по візу США у будь-якій країні світу.

Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору