Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 16-кві, 2009, 17:299 prov 1 117
Венесуела збільшить експорт нафти в Китай
Венесуела має намір більш як удвічі збільшити експорт нафти в Китай. Як заявила Венесуельська державна корпорація PDVSA, поставки нафти в Китай потрібно довести до 1 млн. барелів у день до 2010 року.
Щоправда, PDVSA не вказала, за рахунок чого сподівається виконати це амбітне завдання, - повідомляє Reuters.
У даний час Венесуела, за власними даними, продає Китаю близько 380 тис. бар. / день, хоча статистика Пекіна оцінює обсяги поставок куди скромніше - у 130 тис. бар. / день.
На думку аналітиків, збільшення експорту венесуельської нафти в Китай буде означати зниження поставок в США, оскільки в останні роки Венесуела ледь підтримує рівні видобутку.
Однак венесуельський лідер Уго Чавес раніше заявляв, що збільшення експорту нафти в Китай не означає, що його знизять для США або будь-яких інших країн. Чавес підкреслив, що Венесуела володіє достатніми запасами нафти, щоб задовольнити потреби своїх клієнтів.

В Афганістані таліби вбили відому захисницю прав жінок
В Афганістані у провінції Кандагар, поблизу кордону з Пакистаном, убито відому в республіці захисницю прав жінок Сітару Ачакзай.
Як заявив представник поліції, її розстріляли поруч із власним будинком з мотоцикла, що проїжджав у той момент, коли жінка виходила з автомобіля. Відповідальність за теракт взяв на себе рух “Талібан”.
Сітара Ачакзай мала подвійне громадянство - Німеччини та Афганістану, - вона змушена була залишити країну під час правління талібів і тимчасово проживала у ФРН. Після повернення на батьківщину правозахисниця відновила свою діяльність, що і стало причиною ворожого ставлення до неї радикальних ісламістів.
Кандагар вважається одним із головних центрів підривної діяльності талібів, яких відсторонили від влади в 2001 році.
Місія ООН зі сприяння Афганістану висловила серйозну заклопотаність зростаючою хвилею насильства у країні. Згідно зі статистикою ООН, в 2008 році число терактів і збройних інцидентів, жертвами яких стали мирні жителі, зросло на 40%. Усього в минулому році загинуло майже 2120 цивільних осіб, причому серед них багато жінок і дітей.
Афганці зазначають, що, незважаючи на присутність очолюваного США 70-тисячного контингенту західної коаліції, населення не почуває себе в безпеці.

Парафіяни шведської церкви зібрали статую Христа з Лего
Парафіяни однієї з церков у Швеції в неділю продемонстрували статую Ісуса Христа, зібрану з конструктора “Лего”. Про це повідомляє Associated Press.
Статуя Христа в повний зріст, що з’явилася в протестантській церкві міста Вастерас, є точною копією скульптури Христа, встановленої у Кафедральному соборі в столиці Данії Копенгагені.
Над унікальною статуєю півтора року працювали 40 добровольців. В її конструкції використано 30 тисяч кубиків “Лего”, надані церкві парафіянами.
Як зазначив представник церкви Пер Уайлдер, незважаючи на те, що статуя біла, в її спорудженні використовувалися кубики й інших кольорів.
У день відкриття статуї церква була заповнена вщент - подивитися на Христа з кубиків “Лего” прийшли 400 парафіян.

Сербія вводить візи для українців
Між Україною та Сербією відтепер діятиме повноцінний візовий режим. Сербія припиняє видачу туристичних пропусків на 30 днів на кордоні. Про це розповіли у Посольстві Сербії в Києві.
Сербську візу тепер можна отримати тільки в консульстві, заплативши 15 євро. Підставою для видачі візи є приватне запрошення, броня готелю або туристичний ваучер.
У екстрених випадках, якщо іноземець не мав можливості отримати візу в дипломатичному представництві республіки, прикордонна поліція уповноважена оформляти на межі транзитну одноразову візу на термін не більше 15 днів. Власники дипломатичних паспортів, як і раніше, звільнені від отримання віз.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору