Рівне:

Створення та просування сайтів

Кращі Аніскіни із чотирьох областей нагороджені у Рівному

Актуально 25-бер, 2012, 14:549 prov 905
Сільського дядька-міліціонера Аніскіна, із однойменної кінотрилогії, кожен із нас пам’ятає з дитинства. Мудрий, розважливий, спокійний герой, який утверджує віру в те, що наше життя залежить від наших власних рішень. І хоча живемо ми не за кіношним сценарієм, багато дільничних інспекторів нині вважають поведінку Аніскіна зразковою у цій службі. Сьогодні, для людей, яких покликала ця професія, в будні і свята вистачає роботи з ранку до пізнього вечора, бо завжди комусь потрібна допомога професіоналів у міліцейській формі. Саме за їхньою наполегливою, складною та клопіткою роботою громадяни оцінюють діяльність міліції загалом.
Кращі Аніскіни із чотирьох областей нагороджені у Рівному

Всеукраїнський конкурс «Наш Аніскін», названий на честь відомого в народі персонажу. Аби повернути і зміцнити довіру громадськості до правоохоронної системи, і до дільничних інспекторів міліції, зокрема, він стартував у березні 2011 року. До участі у цій акції вже долучилися дільничні інспектори міліції із Луганської, Херсонської, Донецької, Житомирської, Київської, Чернігівської, Полтавської, Харківської, Сумської, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.
Кращі Аніскіни із чотирьох областей нагороджені у Рівному

А 22 березня з ініціативи ГО «Українська федерація професіоналів безпеки» та підтримки МВС України і УМВС України в Рівненській області відбувся черговий етап нагородження фіналістів всеукраїнського конкурсу «Наш Аніскін». Кращими дільничними інспекторами міліції України тут були визнані правоохоронці із Волинської, Львівської, Закарпатської та Рівненської областей.

— Тепер настала і ваша черга представити «кращих із кращих» — звернувся до присутніх організатор конкурсу та президент Української федерації професіоналів безпеки України Сергій Шабовта.
Кращі Аніскіни із чотирьох областей нагороджені у Рівному

До нагородження були представлені дільничні інспектори міліції з чотирьох різних областей. Кожен із них став переможцем у своєму регіоні за результатами «внутрішніх» конкурсів, які проводились в областях. Перед нагородженням присутнім продемонстрували фільми, які підтверджували, що обраний представник гідний того, щоб називатись кращим дільничним інспектором краю.

— Усі наші зусилля на сьогодні спрямовані на те, аби створити належні та комфортні умови для дільничних інспекторів міліції, а відтак підвищити їхній авторитет серед населення та зміцнити довіру до міліції в цілому, — поділився власними планами начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко.

Отож, кращим дільничними інспекторами сьогодні були названі Назар Мулик із Рівненщини, Василь Микуляк із Закарпаття, Михайло Іванко із Львівщини та Придащук Сергій із Волині. Усім переможцям презентували почесні грамоти та планшетні комп’ютери від організаторів конкурсу. Окрім того, лауреатам конкурсу на Рівненщині, які увійшли до четвірки найкращих, Василь Лазутко особисто вручив іменні годинники.

А от на службі у дільничних інспекторів міліції свої пам’ятні випадки.

Не зважаючи на постійну зайнятість, Назар Мулик із Радивилова, переможець конкурсу на Рівненщині, не хоче змінювати свою професію, — Спілкування з людьми надихає, — розповідає хлопець. — А коли за твою роботу люди ще й дякують, — то і гори готовий звернути.
І хоч на службі він недовго, але і досі з посмішкою згадує крадіжку нетверезим чоловіком велосипеда. Щоправда, далеко, ні викрадач, ні велосипед, не проїхав: алкоголь зіграв свою вирішальну роль, чоловік не втримав рівноваги та впав із викраденого двоколісного коня. На приїзд працівників міліції зловмисник-невдаха очікував, спокійно роздивляючись кольорові картинки сп’янілих сновидінь.
Сергій Придащук, дільничний інспектор міліції Горохівського райвідділу, що на Волині, у розмові пам’ятає вилучення самогону. Зайшли до жінки, у якої за місцем проживання був виявлений «саморобний зелений змій». Скляні банки у гаражі вирішили описати потім, а самі направились до будинку. Однак, спритна господиня, доки ми працювали у її оселі, почала викидати з вікон другого поверху увесь скляний посуд, наповнений рідиною та заперечувати наявність у будинку забороненого напою. Зважаючи на велику кількість працівників міліції, її протиправні дії вдалось зупинити та вилучити з місця майже 12 літрів самогону. Подібного у практиці Сергія ще не було.
Старший дільничний інспектор Пустомитівського райвідділу внутрішніх справ ГУ МВС у Львівській області Михайло Іванко, з посмішкою згадує непередбачуваний випадок у службі, який міг завершитись фатально. Зловмисник проник у магазин та намагався скоїти крадіжку товарно-матеріальних цінностей. Оперативна група приїхала затримувати його на «гарячому». Відчайдух, не відаючи шляху для відступу, самовільно заліз у... зашморг. Перед тим, як забрати його до відділку, бідоласі викликали «швидку» допомогу.
Кращий дільничний інспектор міліції із Закарпаття Василь Микуляк навіть не береться пераховувати подій власної служби, які б запам’ятались найбільше: — Не словом, а ділом, — ось і усе, що нам вдалось «витягти» із сором’язливого майора. За небагатослів’ям, скромністю та зовнішньою непоказністю пана Василя, кажуть про нього позаочі колеги, криється справжній професіоналізм, виваженість у прийнятті рішень, цілеспрямованість та наполегливість у роботі. Інакше, він не став би кращим дільничним Закарпатської області за підсумками роботи у 2011 році.

Що ж до проблем, з якими доводиться стикатися дільничним у службовій діяльності, то, чомусь, матеріально-технічне забезпечення тут поступається іншому. Незважаючи на проблему із транспортним сполученням між населеними пунктами, не беручи до уваги брак техніки та канцелярського начиння, усі вони в один голос стверджують, що найважче звикнути бачити людські горе та розпач, які наповнюють життєву стрічку чорно-білими кадрами. І нехай хтось із них не став визначним футболістом, заслуженим спортсменом, видатним науковцем чи успішним фермером, проте кожен обрав свою долю, відмовлятись від якої, вони точно не збираються.
СЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору