Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд змінив йому міру запобіжного заходу, а він узявся за старе

Актуально 27-бер, 2012, 11:219 prov 794
Щойно мешканці будинків мікрорайону Північний оговталися від постійних зупинок ліфтів, як з кінця січня знову там стали зупинятися ліфти. 26-річний рівнянин Ярослав із однолітком Іваном протягом осені минулого року скоїли понад десяток крадіжок ліфтового обладнання. Проти них була порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Своїми протиправними діями обвинувачені завдали збитків підприємству на понад 50 тисяч гривень. Хлопців заарештували.
Натомість, у листопаді минулого року Ярославу суд виніс постанову на арешт, втім була подана апеляція, за якою його напередодні новорічних свят було з-під варти на підписку про невиїзд.
- Будучи підсудним міського суду по обвинуваченню його у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 та частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, Ярослав позитивних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення та перевиховання не став, а знову вчинив умисні злочини, - коментує начальник Рівненського МВ УМВС Петро Єзгор. – На початку березня судом було винесено вирок за попередні вчинені злочини – три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на півтора роки. Перебуваючи на волі, у ніч на 26 січня він, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, за допомогою фомки зловмисник зламав замок вхідних дверей та проник у приміщення електрощитової трьох під”їздів 15-го будинку на вулиці Волинської Дивізії. Звідти він таємно викрав плати управління ліфтами, магнітні пускачі та блоки живлення.
На цьому нічні походи до електрощитових не закінчилися. За декілька днів він знову пішов по запчастини до ліфтів, тільки вже на вулицю Коновальця, 3 та 32. Загалом Ярослав «розукомплектував» ліфти на 10 600 грн.
- Завдяки оперативності працівника карного розшуку, старшого оперуповноваженого Романа Бащука, за «гарячими» слідами вдалося затримати підозрюваного у вчиненні злочинів, - продовжує Петро Єзгор. – Оперативники затримали його за місцем проживання, коли той саме виходив з будинку. Ярослава затримали та доставили у міський відділ міліції. Хлопець зізнався у скоєних злочинах та дав покази. Своїми умисними діями, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, поєднаного з проникненням у приміщення, Ярослав вчинив злочини, передбачені частиною 3 статті 185 КК України. Йому пред”явлено обвинувачення та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Скільки ж він пробуде за гратами – визначатиме суд.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, Рівненський МВ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору