Рівне:

Створення та просування сайтів

Як звичайні заробітчани трудовими рабами стали …

Житомирська область 07-кві, 2012, 14:189 prov 811
На Житомирщині порушено кримінальну справу відносно жителя області та за ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Обоє чоловіків підозрюються у причетності до торгівлі людьми з метою їх подальшої трудової експлуатації.
Правоохоронці встановили, що влітку 2010 року житель обласного центру, підтримуючи зв’язок із спільником на території сусідньої держави, завербував шістьох чоловіків, запропонувавши їм роботу на вигідних умовах на будівництві за кордоном.
Від’їзд заробітчан зловмисники організували двома окремими групами на потязі, аби не привертати зайвої уваги сторонніх.
Прибувши до місця призначення, чоловіки не злякались важкої праці та відсутності належних умов для проживання, сподіваючись на обіцяну достойну платню. Вони облаштували свій нехитрий побут безпосередньо на будівництві, у недообладнаних кімнатах, замість обіцяного окремого житла. Інколи без світла, інколи без води, часто без гарячої їжі, або й взагалі впроголодь, заробітчани будували елітні котеджі іноземцям.
Врешті настав час обіцяної виплати зароблених грошей. І саме тут підтвердилися найгірші передчуття чоловіків. Як пояснив їм винаймач, розрахунок він проведе, але згодом. Зараз, мовляв, немає готівки. Тому вони можуть залишатися і ще працювати або ж повертатися додому, куди їм гроші переведуть на банківський рахунок. Тож, отримавши злибиденну частину від заробленого, якраз на проїзд у зворотньому напрямку, заробітчани повернулися додому ні з чим.
Наразі всі обставини з’ясовують житомирські правоохоронці. Стосовно вербувальника суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Інший співучасник цих подій, за даними правоохоронців, перебуває поза межами України, якого міліціонери планують також шукати і нагадують, що чинне законодавство України за торгівлю людьми передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років
Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору