Рівне:

Створення та просування сайтів

Майже дві доби жінка помирала від побоїв сина, поки той випивав з друзями

Рівненська область 09-кві, 2012, 15:189 prov 1 028
Син забив до смерті власну матір. Ця трагедія, трапилася нещодавно у селі Шпанів Рівненського району. 26- річний Михайло проживав разом зі своєю матір'ю, 51-річною Пелагією. Він ніде не працював, зловживав спиртними напоями, а гроші для розваг «вибивав» у матері.
Конфлікт виник другого квітня, коли Михайло повернуся з лікарні аби взяти гроші на подальше лікування. Проте, матір відмовилась дати їх синові. Жінка вважала, що син вже дорослий і має сам заробляти на прожиття. Чергова відмова матері парубкові не сподобалась. Між ними спалахнула словесна перепалка. Та коли Михайла не зупинили слова матері, в хід пішли кулаки.
– Коли моя матір впала я бив її ногами по голові, вона щось говорила, але я не прислухався, – розповідає підозрюваний слідчому.
Після розправи над рідною ненькою, не маючи жодних перешкод, він пішов до місцевого магазину за випивкою. Там зустрів свого товариша, з яким і сів чаркувати. Коли Михайло прийшов додому, то матір лежала на тому ж місці, де він її й залишив. Захмелілий чоловік не звернув уваги на те, що жінка важко дихала, а ліг спати.
Наступного дня, близько 11 години хлопець прокинувся і все, як за сценарієм повторилося – магазин, друзі, випивка. І матір теж без змін лежала на підлозі, щоправда ще дихала, але не рухалась. О 21 годині вечора Михайло добряче п’яний повернувся до дому і знову ліг спати.
Бідолашна жінка непорушно пролежала в кімнаті аж до 5 квітня. Про її смерть п’яного Михайла повідомив його рідний брат Володимир, який зайшов до них та побачив матір без ознак життя.
Правоохоронців, які приїхали на місце злочину здивувала холоднокровність підозрюваного – ні каяття, ні сліз в спустошених горілкою очах, ні крику болі не почули й не побачили правоохоронці. Затриманий лише говорив, що матір сама винна, адже не давала йому гроші, не приїздила до нього в лікарню. Адже він так хотів палити та пити … за її кошт.
За частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення) порушено кримінальну справу. Михайлові тепер загрожує до десяти років позбавлення волі. Чоловік перебуває в СІЗО міста Рівне. До нього обрану міру запобіжного заходу, тримання під вартою.
Олеся ШЕВЧЕНКО, Рівненський РВ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору