Рівне:

Створення та просування сайтів

БЮТ розпочав чистку з №2

Актуально 05-кві, 2007, 17:489 prov 1 063
Конфлікт
Не витримав випробовування імперативним мандатом депутат Сарненської районної ради Антон Василець. БЮТівці вирішили позбутися незговірливого колеги. Спочатку його виключили з членів партії, а потім припинили депутатські повноваження. Згідно із внесеними змінами до деяких законів України щодо статусу депутатів Верховної Ради, Автономної Республіки Крим та місцевих рад, таким правом наділили районну міжпартійну конференцію в особі двох десятків (?!) делегатів-партійців.
Офіційна причина – невходження депутата до фракції «Блоку Юлії Тимошенко» у районній раді. «Правосуддя» не взяло до уваги ті факти, що зміни до законодавства стосовно імперативного мандата Конституційний Суд України вивчає на відповідність Конституції, що подібні рішення вже відміняли суди. Не переконливими були й відзнаки депутата: грамота за активну участь у Помаранчевій революції та пам’ятний знак «Гвардія революції» за №00711 (!). Не просто так внесли його кандидатуру за другим номером у список кандидатів у депутати районної ради.
На нещодавній сесії районої ради 37 депутатів із 54 висловились «за» обрання депутатом Марії Маркової. У рішенні про заміщення депутата районної ради навіть не згадали про Антона Васильця. Як, до речі, й проігнорували ще одну норму: негайно оприлюднити рішення про дострокове припиненненя повноважень депутата у засобах масової інформації.
Цілком закономірним виглядає те, що Антон Василець буде оскаржувати такі дії у суді. Хтозна, який суд – Конституційний чи місцевий – першим відновить його депутатські повноваження.

Василь АБРАМЧУК,
Сарни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору