Рівне:

Створення та просування сайтів

«Макові врожаї» на Рівненщині

Рівненська область 11-лип, 2012, 00:569 prov 1 403
З 21 травня в Україні тривають оперативно-профілактичні заходи під назвою «Мак – 2012», спрямовані на виявлення та знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів.
«Макові врожаї» на Рівненщині

На Рівненщині уже зареєстровано 18 порушень, пов’язаних із незаконним вирощуванням снотворного маку та конопель, за фактами яких порушено уже чотири кримінальні справи. З незаконного обігу вилучено уже понад вісім тисяч рослин снотворного маку та більше тисячі рослин коноплі. Як і у минулих роках, житницею дурман-зілля стала Кореччина, де з початку року задокументовано п’ять випадків.
— До прикладу, 23 червня 2012 року у селі Невірків Корецького району на присадибній ділянці місцевих мешканців було виявлено посіви снотворного маку у кількості 1500 рослин, — коментує т.в.о. начальника ВБНОН УМВС Володимир Солошенко. — Хоча 64-річна власниця ділянки пояснює, що рослини вона посіяла для споживання у вигляді зерен маку, проте, це все одно є порушенням закону.
Аналогічний приклад: другого липня 2012 року в одному із сіл Корецького району на присадибній ділянці виявлено 1503 рослини маку. 49-річна господарка садиби надала таке ж пояснення. Однак такі відмовки не є підставами для уникнення відповідальності, передбаченої чинним законодавством. За результатами дослідчої перевірки за цими фактами уже прийнято рішення про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
Варто додати, що посів та вирощування снотворного маку чи конопель передбачає як штрафні санкції, так і позбавлення волі.
Керівництво Управління МВС України в Рівненській області звертається до громадян з нагадуванням — посіви маку на теритоії України дозволені лише спеціалізованим підприємствам, котрі отримали відповідну ліцензію та забезпечують належні умови вирощування вказаних рослин.
— За посів та культивування хоча б однієї рослини усім іншим особам загрожує відповідальність, — підсумував Володимир Прокопович. — Звичайно ж, чим більше рослин, тим більша відповідальність.
Також міліція Рівненщини звертається до громадян з проханням – усі, кому відома будь-яка інформація стосовно незаконного посіву маку чи конопель, терміново повідомляйте територіальні органи внутрішніх справ за номером 102.

СЗГ УМВС (за матерілами ВБНОН УМВС)
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору