Рівне:

Створення та просування сайтів

МІЛІЦІОНЕРИ ЗНИЩИЛИ ПОНАД ДВІСТІ НЕЗАКОННИХ ПОСІВІВ МАКУ НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ

Тернопільська область 31-лип, 2012, 09:219 prov 1 081
На Тернопільщині триває операція «Мак», спрямована на протидію незаконному культивуванню нарковмісних рослин. Комплекс оперативно-профілактичних заходів, що починаються весною, міліціонери втілюють і влітку. Не секрет: з червня по вересень якраз і «жнивують» правопорушники.
- Завдяки активній роботі правоохоронців, - розповідає начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин управління МВС в Тернопільській області Анатолій Сівчук, - вдалося виявити двісті тридцять фактів незаконних посівів. Рослини були знищені, а отже на «чорному ринку» поменшало наркосировини. Про це Провінційці повідомили з сектору зв’язків з громадськістю УМВС України
в Тернопільській області.
Наприклад, на Шумщині було знищену найбільшу цього року кількість маку — понад 8 тисяч рослин. Звичайно, не всі громадяни, на присадибних ділянках яких були посіви маку, планували його продати, культивуючи для куті чи пиріжків. Вирощувати нарковмісні рослини вітчизняне законодавство забороняє. Винуватців притягують до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Та не в цьому головне. На жаль, торгівля наркосировиною не відійшла в минуле.
На Тернопіллі цього річ правоохоронці задокументували майже дві сотні фактів збуту дурман-зілля. Також у Шумському районі на присадибній ділянці 31-річної жінки правоохоронці виявили грядки снодійного маку. Під час перевірки з’ясувалося, що вона ще й збувала наркоту. До слова, порушниця сама виховує чотирьох неповнолітніх дітей, поки чоловік відбуває покарання за важкі злочини в місцях позбавлення волі. Бажання швидко розбагатіти зіграло із жінкою злий жарт: замість грошей вона отримала кримінальну справу за ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України передбачене покарання жорстке: від п’яти до семи років ув’язнення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору