Рівне:

Створення та просування сайтів

Шоколадні завитки

Порадниця 29-бер, 2007, 20:169 prov 2 087
З шоколадних завитків можна викласти бордюр на краю торта чи решітку, на яку потім посадити кремові квіти або велику троянду в центрі. Надзвичайно ефектно виглядає торт, якщо шоколадні прикраси посипати зверху порошком какао (неодмінно скористайтеся ситечком!).

ПОТРІБНО: шоколад (білий або чорний), металева лопаточка (шпатель).

Розламати шоколад на шматочки й покласти в суху тарілку чи каструльку. В іншій великій каструлі довести воду майже до кипіння. Каструльку з шоколадом опустити в гарячу воду й розтопити шоколад, злегка помішуючи.

МАЙТЕ НА УВАЗІ КІЛЬКА ШОКОЛАДНИХ ПРАВИЛ:

— Температура шоколаду не повинна перевищувати 50°С. Якщо температура буде вищою за вказану (приміром, солодкий продукт розігріватимете на відкритому вогні), шоколад після вистигання вкриється білим борошнистим нальотом.

— У розтоплений шоколад не мають потрапляти вода або пар інакше шоколад загусне. Саме тому надто густий шоколад ніколи не розводять водою чи молоком, а тільки вершковим маслом.

— Не всі види шоколаду добре плавляться. Шоколад із повітряними бульбашками взагалі не плавиться, а лишень розділяється на шоколадну крихту й незрозумілу рідину. Білий шоколад ліпше плавити у невеликих кількостях, тому що він дуже швидко перегрівається й стає твердим.

Розтоплений шоколад вилити на рівну поверхню — наприклад, велику тацю. Розрівняти поверхню великим ножем чи лопаткою. Поставити у холодильник на кілька хвилин, доки шоколад не затвердне, але не застигне до крихкості.

Ніж з прямим лезом чи ліпше металеву лопаточку або шпатель встановити під невеликим кутом до поверхні шоколаду й, легко натискаючи, „зрізати” стружку потрібної величини.

Чим меншим буде натискання, тим тоншими будуть завитки. Коли сильно натискати, товщина буде надто великою й стружка не згортатиметься, а ламатиметься. Перша стружка, отримана з нерівної поверхні, зазвичай „бракована”. Якщо кут нахилу лопаточки буде невеликим, то шоколад нагадуватиме збірку. За умови великого нахилу шоколад згортатиметься у багатошарову трубочку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору