Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські десантники навчаються Urban Operations Аргументи на користь малих груп

Україна і світ 19-вер, 2012, 10:559 prov 1 964
Українські військовослужбовці під час міжнародного тактичного навчання «Кленова арка - 2012» спільно зі своїми колегами з Польщі та Литовської Республіки провели тренування, під час яких відпрацьовувалися методи ведення бойових дій в міській місцевості. Зокрема, на військовому полігоні Пабраде, що в Литовській Республіці, під наглядом канадських інструкторів вони відпрацьовували навички руху в населеному пункті малими групами й захоплення будівель.
Українські десантники навчаються Urban Operations Аргументи на користь малих груп

- Тренування розпочалося із вивчення зручного положення зброї та стійок, до техніки зачистки будівель, - розповів головний інструктор, сержант Збройних Сил Канади Марк Деніс. – Наша основна мета – передати канадський досвід, отриманий в Афганістані, детально пояснити українцям, полякам і литовцям особливості дій маленькими групами, як от двійками та четвірками. По перше, під час виконання бойових завдань це дозволить зберегти життя та здоров’я особового складу. А також, усі три підрозділи з різних країн відпрацюють одну тактику дій, що дозволить у майбутньому бути взаємосумісними.
Так, учасники тренування розглянули чотири основних положення зброї, положення тіла для безпечного пересування населеним пунктом в бойових умовах, основні вербальні команди й умовні сигнали. Інструктори з Канади, кожен з яких пройшов по кілька ротацій миротворчої місії в Афганістані, звертали увагу на ті дрібниці, що допомагають зберегти життя. Зокрема, вони наголосили, що зброя завжди повинна бути продовженням руки. Під час бою для тверезості оцінки ситуації та правильності дій важливе дихання. Детально зупинилися на правильності прицілювання та огляду сектору ведення вогню.
- Від минулорічного навчання «Кленова арка - 2011», що проходили в Польщі, це відрізняється деталізацією, - підкреслив командир відділення 80 окремого аеромобільного полку сержант Ігор Бідіний. – Ми тренуємося цим технікам, аби в подальшому навчати свій особовий склад в полку. Сьогодні актуальні навики Urban Operations - ведення бойових дій в умовах міст і сіл. Тому такі практичні знання й навички не лише цікаві, а й важливі для нас, адже в реальних умовах рятуватимуть життя солдат.
Протягом перебігу занять українські військовослужбовці тренували подання команд та сигналів англійською мовою, адже знання базової термінології під час виконання миротворчих місій покращу співпрацю українського контингенту з партнерами. Англійською «left ok», «right ok», «room clear», «out»-«out»-«out» – лаконічна армійська мова, що дозволяє порозумітися в одному підрозділі українцю, поляку та литовцю.
А щоб заняття проходили в умовах, наближених до реальних, учасники використовували холості набої. Так, відчуття необхідності ведення вогню, гучні постріли, та команди англійською значно відволікали від правильності виконання вправ. Але, як зазначають інструктори, з нарощуванням практики та таким полігонним досвідом усі військовослужбовці неодмінно стануть «асами» операцій в населених пунктах.
Планується, що протягом навчання будуть розглянуті теми ведення пішого патрулювання, конвою, протидія засідкам, саморобним вибуховим, евакуації поранених з поля бою, тощо. Протягом цього часу триватиме злагодження взводів збройних сил України, Польщі та Литовської Республіки в один підрозділ. Закінчиться «Кленова арка – 2012» навчанням, де за сценарієм миротворчих операцій багатонаціональна рота виконуватиме завдання із застосуванням зброї та військової техніки.
Олександр ГАЙН, Вільнюс
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору