Рівне:

Створення та просування сайтів

Жінку засудили за торгівлю власноруч виготовленою горілкою

Івано-Франківська область 23-вер, 2012, 12:059 prov 873
В Івано-Франківській області засуджено жінку, котра торгувала власноруч виготовленою горілкою, видаючи її за заводську.
Судячи з усього, «продукція» 32-річної мешканки одного з сіл Косівського району користувалася попитом передусім серед невибагливих споживачів. Але, як мовиться, шила у мішку не заховаєш. Тим паче, що жінка почала роз’їжджати з «лівою» горілкою по навколишніх ринках. Цей бізнес завершився для підприємливої жінки раптово і великими проблемами. Такими, що супроводжуватимуть її ще довший час.
У червні цього року при проведенні оперативно-розшукових заходів працівники підрозділу боротьби з економічною злочинністю Косівського райвідділу міліції задокументували факт збуту 60 пляшок алкогольного напою і затримали продав чиню, що називається, з наявними речовими доказами. Висновки комісійної судово-медичної експертизи вилученої «Пшеничної» для жінки виявилися невтішними: рідина, яку вона продала, становила загрозу для здоров’я людини. Відтак стосовно мешканки Косівського району було порушено кримінальну справу.
У суді жінка підтвердила, що алкогольні напої виготовляла звичайним способом розбавлення спирту водою, а на кожну пляшку власноруч наклеювала марки акцизного збору. Акцизні марки, як засвідчили результати технічної експертизи, теж були підробленими і виготовленими за допомогою засобів оперативної поліграфії. Підсудна повідомила, що спирт і марки акцизного збору придбала на ринку у Чернівцях.
Розглянувши матеріали кримінальної справи у відкритому судовому засіданні, Косівський районний суд прийшов до висновку, що на досудовому слідстві дії обвинувачуваної були правильно кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 204(зберігання і збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв), ч.3 статті 204(збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей), а також ч.1 статті 216(використання і збут підроблених марок акцизного збору) КК України.
За таких обставин суд призначив підсудній остаточне покарання шляхом повного складання призначених покарань у межах санкцій вказаних статей. Згідно з судовим вироком мешканку Косівщини засуджено до позбавлення волі на 5 років з випробуванням на 2 роки. Утім, перебування на свободі виглядатиме не безхмарним: за збут фальсифікованих спиртних напоїв з використанням підроблених марок акцизного збору жінці належить сплатити у дохід держави штраф розміром 25 тисяч 500 гривень. Навряд чи варто було займатися такого роду бізнесом, щоби на довгі роки опинитися у борговій ямі. Це слід добре усвідомити іншим громадянам з категорії тих, хто намагається провадити тіньовий бізнес, пов'язаний з виготовленням і продажем фальсифікованих спиртних напоїв.
СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору