Рівне:

Створення та просування сайтів

Викрито факт зловживання службовим становищем працівника податкової міліції

Кримінал 05-лис, 2009, 11:039 prov 1 140
При проведенні перевірки на складі одного із гуртово-роздрібних об’єднань у м.Рівному податківець виявив алкогольну продукцію із підробленими марками акцизного збору, однак не забезпечив її доставлення на зберігання, приміщення не опечатав та не вжив заходів щодо охорони вказаного товару.
В результаті таких дій 16 тисяч пляшок алкогольної продукції із підробленими акцизними марками реалізували в торговельну мережу області. Цим спричинили матеріальні збитки державним інтересам на 108 тисяч гривень у вигляді несплати ставок акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої відповідно до законів України ”Про акцизний збір на алкогольні напої та тютюнові вироби” та ”Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої”.
Прокуратура області дії працівника податкової міліції кваліфікувала за ознаками злочину, передбаченого ч.З ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем) та порушила відносно нього кримінальну справу.
Крім цього, кримінальну відповідальність понесуть також особи, що незаконно виготовили, використали та реалізували підроблені марки акцизного збору. Відносно цих осіб також порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.216 КК України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору).
У справах проводиться досудове слідство.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору