Рівне:

Створення та просування сайтів

Пильність сусідів та оперативність газовиків врятували два будинки від вибуху

Рівненська область 13-лис, 2012, 17:369 prov 914
За один день на Рівненщині ледь не вибухнули майже одночасно два багатоквартирні будинки. Спричинили надзвичайні ситуації чоловіки, один із яких вирішив звести рахунки із життям, відкривши газ у квартирі, а інший – ввімкнув газову духовку, не запаливши вогонь. І якби не пильність сусідів та оперативність газовиків, трагедії не вдалось би уникнути.
Один із випадків трапився у Сарнах на вулиці Бегми у двоповерховому восьмиквартирному будинку. Як розповідає головний інженер Сарненського управління по експлуатації газового господарства Сергій Павленок, у понеділок близько 15 години до аварійно-диспетчерської служби звернулася жінка. Вона знайшла у себе біля дверей записку від сусіда, який вирішив покінчити життя самогубством. Молодий чоловік писав, що він дякує за все тітці Галі і повідомляв, що вони більше ніколи не побачаться. «Відкриваю газ і зачиняюсь. Прощайте», - написав чоловік.
Наші працівники негайно виїхали за вказаною адресою, але чоловік нікого у квартиру не пускав, - розповідає Сергій Павленок, - тож довелося викликати правоохоронців.
Поки міліціонери вели переговори із потенційним самогубцею, газовики з вулиці перекрили газ у його квартирі.
А тим часом близько 16 години подібна ситуація розгорталася у рівненській дев’ятиповерхівці на вулиці Шухевича,6. До рівненських газовиків зателефонувала жінка і повідомила про запах газу із сусідньої квартири. Працівники аварійно-диспетчерської служби (АДС) ПАТ «Рівнегаз», які приїхали на виклик, зафіксували сильну загазованість у дверях вищезгаданого помешкання, та потрапити до квартири не могли. Господаря житла, за словами сусідів, вдома не було. Поки на місце події викликали правоохоронців, газовики перекрили подачу газу на стояк дев’яти квартир і відключили електропостачання.
- За допомогою сусідів вдалося відшукати співвласницю загазованої квартири. Жінка й відімкнула двері помешкання, - розповідає начальник АДС Вадим Кристинський. – При огляді квартири виявилось, що господар ввімкнув духовку газової плити, вогонь не запалив і пішов із дому.
Як розповідають сусіди, чоловік неодноразово погрожував їм відкрити газ і підірвати весь будинок. За їхніми словами, сусід перебуває на психіатричному обліку і часто веде себе не зовсім адекватно. Щоб подібна ситуація не повторилась, газовики від’єднали у помешканні чоловіка газову плиту від газопостачання і встановили заглушку.
Працівники ПАТ «Рівнегаз» вкотре наголошують, що при виявленні запаху газу у помешканні, необхідно негайно звертатись до фахівців за цілодобовим телефоном 104. Адже вчасне звернення за допомогою дозволить уникнути можливої трагедії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору