Рівне:

Створення та просування сайтів

В Рівному вимагали свободу сумським політв'язням

Рівненська область 04-лют, 2013, 12:009 prov 728
2 лютого рівненська молодь провела акцію на підтримку сумських політв'язнів. Громадські активісти пройшли маршем по вулиці Соборній з гаслом «Свободу чесним» та синьо-жовтими прапорами. Молодь скандувала гасла «Один за всіх – всі за одного», «Свободу чесним – свободу сумчанам», «Слава Україні – Героям слава», «Слава нації – смерть ворогам», «Саджайте злочинців, а не українців».
На завершення ходи відбувся мітинг біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Метою заходу була підтримка сумських політв’язнів, поширення серед жителів міста справжньої інформації про затриманих.
За словами організатора акції, Тараса Давидюка, для рівненської молоді слово «солідарність» не порожній звук. «Вчора вони посадили хлопців за трафарет, завтра вони посадять за написаний коментар в Інтернеті, а потім саджатимуть і репресуватимуть за висловлені думки. Активна молодь має об'єднатися і протистояти спробам придушити всі джерела опору нинішньому режиму» - підкреслив він.

Довідка:
За трафаретне графіті, на якому з червоною крапкою у лобі зображено обличчя, нібито схоже на президента Віктора Януковича, 14 січня 2013 Зарічний райсуд Сум засудив чотирьох сумчан до обмеження волі на рік і більше.

Одного з затриманих, Ігора Ганненка, звинуватили у акції, до якої він не мав жодного відношення, та вибили з нього зізнання. Після катувань хлопець місяць не міг ходити. За цим же сценарієм репресували Писарцова Михайла та Данілова Дмитра, які уже більше року знаходяться у СІЗО.

В результаті, вирок продажного суду був наступним: Писарцов Михайло та Данілов Дмитро отримали 2 роки позбавлення волі. Ганненко Ігор – 1,8 роки позбавлення волі, Ніканенко Володимир – 1 рік трудової колонії.
Суд міста Суми 14 січня завершив розгляд кримінальних справ, які порушили проти активістів, що малювали трафарети президента Віктора Януковича з простреленою головою.
Чотирьох громадських активістів звинуватили "у малюванні трафаретів із зображенням Януковича з простреленою головою, екстремістських написах на стінах міста та підпалі гуртожитку". На разі хлопці подали апеляцію.
Марші на підтримку сумських політв'язнів пройшли в різних містах України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору