Рівне:

Створення та просування сайтів

У Білорусі до 10 діб ув’язнення засудили активістів з України

Україна і світ 09-бер, 2006, 13:169 prov 999
Членам Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство», затриманим 12 березня у Мінську під час мітингу опозиції, Фрунзенський районний суд білоруської столиці виніс вирок про позбавлення волі терміном на 10 діб.
Про це повідомив лідер «Студентського братства» Олег Яценко. За його словами, «трьом з шести членів Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентське братство”, в тому числі одній дівчині, Фрунзенський районний суд Мінська вже виніс вирок про позбавлення волі терміном на 10 діб, і, очевидно, таке ж покарання отримають усі інші члени організації – учасники акції». Як сказав Олег Яценко, студентам інкримінують «начебто несанкціоновану участь в антидержавній, антипрезидентській, антибілоруській акції під державним українським прапором».
Як стверджує пан Яценко, «це абсолютно сфабриковані обвинувачення, при цьому свідчення проти нас давали лжесвідки». За його словами, затримані члени «Студентського братства» під час судового засідання заявляли, що по дорозі в РВВС і безпосередньо в міліції міліціонери їх били, “а наших дівчат розмістили в камері поруч з безпритульними, що небезпечно для здоров’я цих дівчат».
Як сказав О. Яценко, «насправді несанкціонований мітинг – з метою зриву акції на підтримку опозиційного кандидата Олександра Мілінкевича – проводили прихильники чинного Президента Білорусі Олександра Лукашенка, і я, як свідок подій, давав на суді такі свідчення. Але на це ніхто не звернув уваги».
На думку О. Яценка, подібне є «спробою залякати українських студентів, які збираються 19 березня, в день виборів Президента Білорусі, проявити на мінському майдані солідарність зі своїми білоруськими колегами».
Лідер «Студентського братства» додав:
– Нам не давали можливості передати воду і продукти нашим затриманим друзям.
Олег Яценко також заявив, що «Студентське братство» закликає українську владу втрутитися і захистити співгромадян.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору