Рівне:

Створення та просування сайтів

Вагітна щоденний раціон урізноманітнювала… горілкою

Рівненська область 15-травня, 2013, 11:219 prov 915
Рівненським міським судом засуджено 43-річну рівнянку Марину Ш. (імена з етичних міркувань змінені. — Авт.) за вчинення злочину, передбаченого ст.166 Кримінального кодексу України — злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною. Вирок вступив у законну силу.
30 грудня 2005 року в Рівненському пологову будинку в результаті передчасних пологів на світ з’явився хлопчик. У недоношеному на кілька тижнів немовляті ледь жевріло життя, малого одразу перевели до Рівненської обласної дитячої лікарні для ретельного обстеження та лікування.
Це були другі пологи в житті 43-річної Марини (старша дитина проживає з батьком). Безробітна жінка вела аморальний спосіб життя, зловживала спиртними напоями, внаслідок чого неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності. Не перестала випивати Марина й після того, як завагітніла. У її щоденному раціоні була горілка, не дивлячись на те, що під серцем в неї зростало нове життя. Данилко (жінка хоча б спромоглася дати синові ім’я) народився на 35 тижні вагітності. Горе-матір до пологів жодного разу не навідалась до медичного закладу, відтак, не приймала відповідного лікування, необхідного для здоров’я та нормального розвитку дитини. Невиконання батьківського обов’язку призвело до тяжких наслідків. Лікарі діагностували в малого перинатальне ураження центральної нервової системи середнього ступеня важкості, синдром затримки внутрішньоутробного розвитку, фетально-алкогольний синдром, синдром підвищеної збудливості, гіпоксичну кардіоміопатію, гнійний конʼюктивіт, пупкову килу, гемангіому лівої гомілки, неонатальну жовтяницю, коротку вуздечку язика. Крім того, вже з перших місяців після народження на малого посипалися нові хвороби: стрептодермія, короста і дерматит, гострі респіраторні захворювання, гострий бронхіт, правобічне запалення легені.
Данилка у червні 2006 року взяли на облік у відділі правового та соціального захисту дітей служби у справах дітей. Однак і це не змусило жінку стати на правильний шлях, спробувати стати хорошою матір’ю для дітей. Вона не тільки не кинула згубну звичку щодня пиячити, а й не годувала малого, залишала його самого в квартирі, не забезпечувала сина необхідним лікуванням. У лютому 2009 року в хлопчика, позбавленого батьківського піклування, погіршилося здоров’я. Його доставили у притулок для дітей Рівненської облдержадміністрації.
Данилко значно відстає у загальному, фізичному і психо-моральному розвиткові. Хлопчик погано розмовляє, у нього несформовані навички діяльності, тому він потребує допомоги збоку дорослих. За словами медиків, стан хлопчика погіршився ще й через постійні переохолодження організму, неповноцінне і недостатнє харчування, недотримання правил гігієни.
— Набуті захворювання, їх загострення та стан відставання у загальному розвитку, зумовлені й знаходяться в прямому причинному зв’язку з невиконанням батьківських обов’язків з догляду за дитиною, — каже Олег Костюк, старший прокурор прокуратури м.Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Жінку засуджено за ст. 166 Кримінального кодексу України за злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Суд визнав вину Марини Ш. за цією статтею та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки. Відповідно до ст.75 КК України жінку звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору