Рівне:

Створення та просування сайтів

Злочинна одіссея 27-річного харків’янина завершилась у Рівному

Рівненська область 21-травня, 2013, 09:169 prov 756
Торік у серпні Анатолій Ш. приїхав до Рівного з братом. Він познайомився з жителем обласного центру, чоловіки потоваришували, гостинний рівнянин запросив нового знайомого в гості. Коли зачинились двері квартири, Анатолій представився оперуповноваженим сектора боротьби із незаконним обігом наркотиків Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, а також повідомив Миколі, що його підозрюють у вживанні, зберіганні й розповсюдженні наркотичних речовин…
Щоправда, чоловік одразу ж запропонував кілька «безболісних» шляхів вирішення цієї проблеми. Самим оптимальним, на його думку, було розійтися мирно. Іншими словами, правоохоронець назвав ціну: 200 доларів США і в міліції про «наркодилера» ніхто й не згадає. Ошелешений Микола, який ні сном, ні духом не відав ні про які наркотики, відмовився. Їх «конструктивне спілкування» продовжилося глухої ночі вже на вулиці. Анатолій, завдаючи Миколі тілесні ушкодження, погрожував застосувати до нього більш жорстке покарання. Після цієї «профілактичної роботи» відібрав у нещасного 750 гривень і мобільний телефон. На прощання молодик додав:
— Зустрінемось 19 серпня. Якщо ти не хочеш ближче познайомитись зі слідчо-оперативною групою, яка проведе твоє затримання, принесеш 200 доларів США.
«Колегу» затримали працівники міліції. Слідство, зібравши докази, встановило винність Анатолія у самовільному присвоєнні звання службової особи, поєднаному з вчиненням суспільно небезпечних діянь (ст.353 Кримінального кодексу України), відкритому викрадення чужого майна, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого в момент заподіяння, вчиненому повторно (ч.2 ст.186 ККУ), вимозі передачі чужого майна з погрозою застосування насильства над потерпілим, вчиненому повторно (ч.2 ст.189 ККУ).
І хоча суд врахував пом’якшуючі обставини (Анатолій за місцем проживання характеризується посередньо, повністю визнав себе винним, щиро розкаявся у вчиненому, має на утриманні малолітню дитину, повністю відшкодував заподіяну шкоду, тим більше, що потерпілий до підсудного не має будь-яких претензій), Рівненський міський суд призначив «псевдоміліціонерові» покарання — 3 роки позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі. Вирок набув чинності.

Ірина КАРПЮК,
старший прокурор прокуратури м.Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору