Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненських піротехніків нагородили почесними грамотами

Останні новини 08-травня, 2008, 12:599 prov 1 336
07 травня в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління МНС у Рівненській області відбулася урочиста церемонія нагородження Почесними грамотами та цінними подарунками Рівненської обласної державної адміністрації бійців групи піротехнічних робіт, котрі 28 березня знешкодили 500 - кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни, що була знайдена в місті Рівне під час проведення земляних робіт по копанню котловану під житловий будинок.
Виконуючий обов’язки Голови обласної держадміністрації Юрій Благодир, нагороджуючи рятувальників зазначив: - „28 березня була неординарна ситуація в місті Рівне. Ви проявили трудовий героїзм, ризикуючи власним життям локалізували небезпеку, яка могла б мати жахливі наслідки і для мікрорайону і для міста в цілому.”
Загалом Почесними грамоти та цінними подарунками були нагородженні шестеро рівненських піротехніків, в тому числі майор служби цивільного захисту Ярослав Киричок та капітан служби цивільного захисту Олег Нікольчук, котрі безпосередньо встановлювали тип вибухівника знайденої авіабомби та ступінь її небезпеки.
Нагадаємо, що небезпечний „подарунок” війни, який знешкодили рівненські піротехніки являв собою смертельну небезпеку, адже перебував у бойовому стані, а радіус ураження при можливому вибуху такої бомби станов більше кілометра… Діяти потрібно було надзвичайно обережно та виважено, адже на відстані 150 метрів - розташовувалися декілька житлових багатоповерхівок, спортивна школа та гіпермаркет побутових товарів. На початковому етапі розглядалася можливість знешкодження авіабомби безпосередньо на будівельному майданчику, але при такому розвитку подій існувала реальна загроза пошкодження ліній електро-, газо-, та водо- постачання мікрорайону, а також цілісності житлових та адміністративних будинків. Проте на щастя після неодноразового ретельного обстеження фахівці визначили, що авіабомба придатна для підйому та транспортування. Після отримання дозволу від керівництва, рівненські сапери на чолі з начальником групи піротехнічних робіт капітаном служби цивільного захисту Олегом Нікольчуком здійснили підготовчі заходи та за допомогою кран-балки, якою обладнаний спецавтомобіль розмінування, завантажили авіабомбу та в супроводі автомобілів ДАІ, пожежної автоцистерни та швидкої допомоги вивезли до Рівненського військового полігону де успішно підірвали.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору