Рівне:

Створення та просування сайтів

На Млинівщині піротехніки МНС знешкодили 50 кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої Світової війни

Останні новини 23-вер, 2009, 12:489 Lobanovskiy 2 148
21 вересня поблизу селища міського типу Млинів (на відстані приблизно 800 м від райцентру) під час проведення осінньо-польових робіт на полі Млинівського державного технікуму ветеринарної медицини трактором було вивернуто з землі великий металевий предмет, дуже схожий на бомбу. Знахідку відразу було взято під охорону співробітниками міліції та подана заявка на знешкодження до обласного ГУ МНС.
Про це Провінційці повідомив старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.

На Млинівщині піротехніки МНС знешкодили  50 кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої Світової війни


На Млинівщині піротехніки МНС знешкодили  50 кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої Світової війни

Наступного дня рівненські піротехніки МНС, що прибули на місце виклику встановили, що підозрілим предметом є ніщо інше, як 50 кілограмова фугасна авіаційна бомба радянського виробництва, що перебувала у бойовому стані.
Оглянувши знахідку, фахівці МНС відмітили, що тракторист, котрий виявив небезпечний предмет народився в сорочці. Адже під час переорювання землі трактор задів хвостову частину бомби... і те, що сільгосптехніка не злетіла у повітря, а чоловік залишився живим є справжнім дивом. Піротехніки додатково перевірили ще понад 200 кв.м. території, проте більше не виявили жодного боєприпаса. Того ж дня смертельно небезпечну „пам’ятку” війни було успішно знешкоджено.
Слід відмітити, дана бомба представляла серйозну небезпеку для населеного пункту смт. Млинів, адже радіус ураження боєприпаса становив від 800 метрів до одного кілометра. Також на смертельну небезпеку наражалися і любителі грибного відпочинку у лісовому масиві та люди, що працювали на прилеглих земляних ділянках. З початку року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ МНС було здійснено 52 бойових виїздів під час яких успішно знешкоджено 1093 вибухонебезпечних предметів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору