Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині піротехніки МНС знешкодили 7 боєприпасів часів Другої Світової війни

Останні новини 03-чер, 2009, 09:269 prov 1 045
31 травня поблизу села Верба, Дубенського району неподалік залізничної колії на 83 кілометрі перегону Верба-Рудня місцевим жителем було виявлено дві десятикілограмові авіаційні бомби та одну 25-тикілограмову авіаційну бомбу часів Другої Світової війни, що були вимиті з ґрунту потоком дощової води. Знахідки відразу було взято під охорону співробітниками міліції та подана заявка на знешкодження до обласного ГУ МНС.
1 червня рівненські піротехніки МНС, що прибули на місце виклику, в ході додаткового обстеження території виявили ще дві двадцятип’ятикілограмові авіаційні бомби та дві 50-ти кілограмові фугасні авіаційні бомби, радянського виробництва.
Того ж дня смертельно небезпечні „пам’ятки” війни було успішно знешкоджено. Слід зазначити, що громадянин який виявив вибухонебезпечні предмети виконав всі необхідні правила, завдяки чому вдалося запобігти непоправному лиху.
Давні знахідки представляли серйозну небезпеку для мешканців прилеглих населених пунктів, адже загальний радіус ураження боєприпасів становив від 400 метрів до одного кілометра. Також на смертельну небезпеку наражалися і любителі розбирати та здавати на металобрухт підозрілі предмети. Адже загальна кількість вибухового заряду – тротилу у знайдених боєприпасах становило більше 30 кілограм. Проте на щастя усі виявлені боєприпаси були успішно знешкоджені, — повідомила прес-служба МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору