Рівне:

Створення та просування сайтів

Під час моніторингу Івано-Франківського слідчого ізолятора та Коломийської виправної колонії (№ 41) виявлені проблеми, що можуть зумовити жорстоке чи таке, що принижує гідність людини, поводження

Івано-Франківська область 14-жов, 2013, 16:369 prov 1 372
Під час моніторингового візиту працівниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з представниками громадськості вивчався стан дотримання прав людини у діяльності Івано-Франківського слідчого ізолятора та Коломийської виправної колонії (№ 41). Монітори особисто поспілкувалися із засудженими та ув’язненими щодо дотримання правових норм персоналом зазначених закладів, а також безперешкодно оглянули житлові та побутові приміщення.
Монітори під час візиту виявили проблеми, які можуть зумовити жорстоке чи таке, що принижує гідність людини, поводження. Зокрема, адміністрацією Івано-Франківського слідчого ізолятора належним чином не вирішується питання забезпечення ув’язнених нормами житлової площі, а також їх рівномірного розміщення у камерах.
Санітарно-гігієнічні заходи в слідчому ізоляторі здійснюються на низькому рівні. У камерах брудно, стіни покриті пліснявою, вентиляція та природне освітлення – недостатні, через захаращеність камер вільного місця практично немає. Більшість санвузлів знаходяться в незадовільному технічному стані, що призводить до антисанітарії та стійкого неприємного запаху. Дезінфекція, дератизація та контроль за зберіганням ув’язненими залишків продуктів харчування у камерах не здійснюється, що, як наслідок, призвело до розповсюдження щурів.
Незважаючи на проведення поточних ремонтів у Коломийській виправній колонії (№ 41), окремі гуртожитки потребують модернізації та реконструкції. Через надмірну кількість спальних місць не дотримуються передбачені законодавством норми житлової площі для засуджених. Крім того, потребує завершення ремонтних робіт лазня. На виробничих об’єктах установи не забезпечуються гідні умови праці засуджених з додержанням правил охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії. На момент візиту в установі не працювала крамниця.
У приміщеннях камерного типу виправної колонії відсутнє нічне освітлення, а окремі санітарні вузли непридатні для користування.
За результатами моніторингу вищевказаних установ до Державної пенітенціарної служби України спрямовані відповідні звіти із зазначенням виявлених недоліків та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення, а також поінформовано Генеральну прокуратуру України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору