Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізники Рівненщини просять владу збільшити тарифи на проїзд у маршрутках

Рівненська область 08-кві, 2014, 12:149 prov 1 711
Акцію протесту обіцяють провести перевізники Рівненщини, якщо влада відмовиться переглянути ціни на проїзд у маршрутках.
Громадські організації „Спілка водіїв” та „Союз перевізників України” звернулись з офіційним зверненням до голови Рівненської ОДА і міського голови м. Рівне з проханням затвердити новий тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами. Перевізники пропонують затвердити тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами в місті Рівне у розмірі 3.0 грн., а на приміських та міжміських маршрутах 0,36 грн. за 1 км.
За словами голови правління ГО „Спілка водіїв” Сергія Овчиннікова, головною причиною цього звернення є складна економічна ситуація в нашій державі, а особливо на ринку паливно-мастильних матеріалів. Нині ж вартість пального збільшилася на 40%, мінімальна заробітна плата на 25%, основні витрати на запасні частини та технічне обслуговування на 40%. А востаннє тарифи на проїзд (до 2,0 грн.) в місті Рівне піднімалися в 2011 році при ціні дизпалива 8,50 грн. Залишення без змін вартості проїзду розміром 2,0 грн., призведе до здійснення перевізниками збиткових перевезень пасажирів, а це в свою чергу - до погіршення якості послуг внаслідок порушення (відміни, обмеження) графіків руху автобусів, зниження безпеки перевезень через старіння та знос рухомого складу. Прямі втрати від збиткових перевезень несуть, насамперед, суб’єкти підприємницької діяльності – перевізники, які не мають можливості забезпечити належну якість послуг, поновлювати та підтримувати в належному технічному стані рухомий склад.
Слід зазначити, що згідно з п.1.6.1 Наказу Мінтрансзв’язку № 1175 від 17.11.2009 „Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту”: „Перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв'язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%”. Оскільки пальне подорожчало на 40 %, то міська влада, вже давно мала переглянути тариф на перевезення пасажирів в міських автобусних маршрутах загального користування (що здійснюються у режимі руху маршрутного таксі) у місті Рівне.
„Ми розуміємо, що питання про підняття будь-яких тарифів є непопулярними і небажаними для влади, оскільки це може викликати незадоволення певної частини населення, але перевізники теж не можуть працювати собі в збиток, тим більше, що для підняття вартості проїзду є всі економічні та юридичні підстави, - говорить президент ГО „Союз перевізників України” Валентин Демчук. – До цього часу перевізники не вдавались до акцій громадської непокори, намагаючись вирішити цю проблему цивілізованим способом в межах чинного законодавства України. Тому, якщо влада не виконає вимог законодавства щодо перегляду діючого тарифу на перевезення, перевізники обіцяють звернутися до прокуратури і розпочати безстрокову акцію протесту.

Контактні особи для додаткових коментарів:

Овчинніков Сергій Михайлович, голова правління ГО „Спілка водіїв”, тел. моб.: 067 363 89 66.

Демчук Валентин Вікторович, президент ГО „Союз перевізників України”, тел. моб.: 067 995 59 56.

Інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору