Рівне:

Створення та просування сайтів

Гама ваших відносин

Я + Ти 17-бер, 2005, 12:479 prov 1 600
У наші дні все по-іншому. Методом спроб і помилок, весіль і розлучень, ми шукаємо і підбираємо собі ідеальних супутників життя. І коли ти нарешті знаходиш собі підходящого чоловіка, важливо, щоб і він побачив у тобі свою другу половинку. І ще важливіше, щоб не розчарувався в тобі після початку вашого спільного проживання. Пропоную розібратися в тому, як почати спільне життя з “правильних нот”.

Цивільний шлюб

Ви вирішили жити разом. Звичайно, у вас уже був секс і період, так званого, “притирання”. Здавалося б, що нового може приготувати спільне життя? Адже ви і так знаєте один одного, як самих себе. Просто тепер ви будете бачитися набагато частіше. Однак…

Юля, 21 рік: “Ми з Віктором зустрічалися півтора року. Одного разу його батьки виїхали на місяць до родичів, і він запропонував мені пожити в нього цей час. Перший тиждень було якось усе дуже просто: ми по черзі носили один одному сніданки в постіль, приймали в гості друзів. А от потім раптом стали дізнаватися одне про одного багато нових речей. Наприклад, Віктор ніколи не їв на кухні: він йшов у зал дивитися телевізор і ніколи не забирав за собою посуд. Його дратувала моя звичка ходити по квартирі в нічній сорочці. Ці побутові дріб’язки нас просто стали дратувати, і ми почали лаятися через усяку дурницю. А один раз у пориві гніву він викрикнув: “Це моя квартира, роблю, що хочу!” Я зібрала речі і повернулася назад до батьків. Зараз я розумію, що ми неправильно почали будувати спільне життя. Треба було розділити свої обов’язки і знайти компроміси у сварках. А ми просто тікали від труднощів і не хотіли їх бачити. І ще, думаю, треба було якось припинити Вікторові вигуки з приводу його власності і залишитися на місці, а не тікати, піджавши хвоста”.

У цивільному шлюбі менше романтики, ніж у законному. Спільне проживання психологічно робить людину більш вільною і таке поняття, як подружній обов’язок, споконвічно не має місця в таких відносинах. Звичайно, люди, що живуть у цивільному шлюбі, зв’язані визначеними зобов’язаннями, та й взагалі, це зараз модно і зручно для всіх. І якщо ти відважишся на спільне життя з коханою людиною, подбай про те, щоб у майбутньому у вас не виникало питань і непорозумінь на побутовому ґрунті. Попереджуй заздалегідь свого коханого про такі речі, що можуть негативно вплинути на ваше спільне життя (“я не вмію готувати”, “я наростила нігті і пранням займатися не буду – потрібна пральна машина”…) Розприділіть обов’язки (“раз ми живемо у твоїй квартирі, то оплачувати комунальні послуги буду я”, “чистити туалет і ванну будемо по черзі”…). Пам’ятай, коли ти тільки заїжджаєш на нове місце проживання, найкращі твої співмешканці запам’ятають ті умови, що ти обмовиш відразу, а не через тиждень.

Законний шлюб. Перша ніч

Напевно, у нашій країні знайдеться не більше десятка дівчат, що дотепер зберігають свою невинність до весілля. Звичайно, ви займалися сексом з коханим і до того, як поставили штампи в паспорт. Що ж особливого буде в тому, що ви в черговий раз займетеся любов’ю вночі після весілля? Особливість буде полягати винятково у твоєму і його психологічному сприйнятті ситуації. Чоловік починає усвідомлювати, що тепер у нього є жінка, що нікуди не дінеться, а це значить, що в нього буде постійний секс і вечеря на плиті. А ми, жінки, у першу шлюбну ніч віддаємося вцілому почуттям. Не вистачає все-таки нам цієї чоловічої раціональності.

Аліна, 27 років: “Зі своїм чоловіком Вадимом познайомилася в друзів на вечірці. Я в той вечір так напилася, що абсолютно нічого не пам’ятала. Прокинулась зранку у постелі з незнайомим хлопцем. Цей незнайомець і був Вадим. Ми після цієї ночі стали зустрічатися, але сексом не займалися. Мені було соромно згадувати про той випадок. У підсумку, другий раз ми зайнялися сексом тільки після весілля, у першу шлюбну ніч. Це був той момент, коли вся сором’язливість пройшла, і ми дійсно стали один одному рідними людьми”.

Медовий місяць

Усе частіше ці красиві слова зустрічаються в романах і закордонних фільмах, а от у реальності російські сімейні пари у весільну подорож практично не їздять. Справа в тому, що життя в нас таке, що на всі одержувані гроші молоді починають обставляти квартиру, купувати машину, дачу, відкладати гроші для майбутньої дитини. А подорож після весілля – задоволення дороге і не дуже практичне. Проте, медові місяці існують.

Катерина, 23 роки: “Я вважаю, що молодятям просто необхідно з’їздити кудись у медовий місяць. Я вийшла заміж два роки тому. Ми з чоловіком на наступний же день після весілля відправилися в романтичну подорож на Кіпр. Провели там незабутні два тижні. Потім у нас різко погіршилося фінансове становище в родині, і більше ми ніяких поїздок собі дозволити не могли. Але зате дотепер, наш медовий місяць – це таке яскраве враження для нас обох, що, як тільки ми починаємо сваритися, нам варто глянути на фотографію, де ми сидимо на веранді готелю на Кіпрі, і усі незлагоди забуваються. Для нас це нагадування про те, як сильно ми любимо один одного”.

Початок подружнього життя

Євген, 23 роки: “Шлюб – це зовсім інша стадія відносин. У першу чергу потрібно пам’ятати, що тепер і чоловік і дружина відповідальні одне за одного. І якщо раніше, посварившись, можна було йти куди завгодно і відриватися на стороні, то тепер таких речей робити не дозволено. Не можна просто піти і ляснути дверима. А ще, я вважаю важливим подружнім обов’язком – не розслаблятися після весілля і продовжувати робити одне одному знаки уваги. Чоловік може так само швидко розлучитися, як і одружиться. От вірність, я подружнім обов’язком назвати не можу. Самі знаєте чому. Не даремно, адже ви, жінки, вічно нас, мужиків, самцями називаєте”.

От такі думки про перші кроки в подружньому житті існують у народі.

Надія Рибакова,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору