Рівне:

Створення та просування сайтів

Психічне здоров'я. Проблеми діагностики та оцінки

Здоровя 08-чер, 2016, 09:529 prov 1 251
Проблеми діагностики та оцінки мають основоположне значення для лікування психічних розладів. Є ще багато питань, піднятих оцінки, і його застосування. Багато консультантів використовують безліч різних методів, таких як попереднє консультування, запитальники або діагностичне тестування.
Клінічна оцінка являє собою процес оцінки і вимірювання психологічних, біологічних і соціальних факторів. Інформація та дані історії хвороби оцінюються і формулюються етапи лікування. все це можна зробити в лікарні.
Для консультантів і інших суміжних фахівців в області охорони здоров'я, існує цілий ряд діагностичних моделей, які часто беруть до уваги різні теорії і підходи консультування.
Діагноз являє собою процес визначення, чи відповідає конкретна проблема критеріям психічного розладу. Медична модель заснована на наборі норм, які розглядають поведінкові відхилення.
Одним з найбільш корисних і цінних функцій DSM-IV є те, що служить основою для клінічної практики, загальної системи іменування і опису психічних розладів. Ця загальна основа забезпечує не тільки загальні умови, що дозволяють легко здійснювати обмін інформацією та використання результатів наукових досліджень серед спеціалістів в області психічного здоров'я, але також сприяє обміну діагнозів з клієнтами та іншими практикуючими, а також спрощує запис і розповсюдження записів і справ.
DSM-IV також надає допомогу фахівцям в області психічного здоров'я, щоб передбачити типовий хід розладів і симптомів клієнта, щоб підтримати розробку планів лікування.
DSM-IV корисний в ситуаціях, коли може знадобитися формальна класифікація розладів психічного здоров'я, через законодавчі або судові вимоги. Наприклад, дитина може мати право на отримання державної фінансової допомоги, якщо конкретний розлад діагностується з використанням класифікації DSM-IV.
Діагностична медична модель заснована на недоліках і негативних порівняннях нормального психічного функціонування, а не виявлення позитивних якостей, ознак або чинників. Вона включає в себе оцінку з боку третіх осіб, які, як правило, не знають клієнта.
Сучасна медична думка схильна до того, що людський розум і тіло можна лікувати шляхом введення хімічних сполук в механічну систему організму, а також шляхом відновлення або заміни органів. Це виключає психологічний і духовний аспект лікування людей.
В якості альтернативи медичної моделі, такий підхід використовується не тільки в якості діагностичної системи, як DSM-IV, але в якості інструменту для збору даних для отримання інформації про клієнта і навколишнього їхнього середовища, щоб допомогти в плануванні успішного лікування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору