Рівне:

Створення та просування сайтів

Міністри живуть… за рахунок дружин

Україна і світ 15-травня, 2008, 13:099 prov 1 162
Так, наприклад, невідомо, як би минулого року довелося головному міліціонерові країни Юрію Луценку з річним доходом у 1,4 тисячі гривень, якби його дружина-підприємець Ірина не заробила майже півмільйона гривень. Крім високого доходу, на банківських рахунках у дружини Луценка ще понад 400 тисяч гривень. Крім того, у домочадців Луценка досить великий автопарк, що складається з 4 машин, — Infinity, Volkswagen, Hyndai, Skoda Octavia.
Або як глава українського уряду Юлія Тимошенко могла б собі дозволити чергову сумочку від Hermes, платтячко від Louis Vuitton і туфельки від Manolo Blahnik з доходом 80 тисяч гривень на рік, коли б не її чоловік Олександр, який заробив торік 3,5 мільйона гривень. Але, на відміну від пасії Луценка, чоловік прем’єр-міністра не дуже довіряє свої «кровні» банкам. На його рахунках усього 230 тисяч гривень. Мабуть, дружина зароблене чоловіком тут же витрачає.
Не змогли заробити більше своїх дружин і заступники Тимошенко — віце-прем’єри Григорій Немиря й Іван Васюник. Дружина Немирі Лідія, яка працює на культурній ниві (продюсером і режисером), торік отримала дохід, що перевищує заробіток чоловіка на третину — 134 тисячі гривень. Невеликі заощадження має подружжя на рахунках у банках: 5 тисяч гривень у віце-прем’єра і 10 тисяч у його дружини. А ось дружина іншого зама Тимошенко, підприємець Леся Васюник, фінансово випередила свого чоловіка у п’ять разів. Її дохід за 2007 рік склав 1,66 мільйона гривень. До того ж на рахунках сім’ї міністра накопичилася досить солідна сума — 3,5 мільйона гривень. Таким чином, з упевненістю можна сказати, що сім’я Васюника найбагатша серед членів Кабінету Міністрів.
Дружина міністра регіонального розвитку і будівництва Василя Куйбіди Ірина, яка працює юристом, за доходами також випередила свого чоловіка. Торік вона заробила на 53 тисячі більше за міністра — 173 тисячі гривень. Левова частка її доходу — 146 тисяч гривень — депозити, відсотки, роялті. І всього 27 тисяч — власне зарплата. Тобто на місяць Ірина Куйбіда отримувала всього по 500 доларів, що трохи менше, ніж середня зарплата у Києві.
Фінансово випередила свого чоловіка і дружина міністра юстиції Миколи Оніщука Ганна. Її дохід перевищив заробіток чоловіка більш ніж у п’ять разів і склав 341 тисячу гривень, що загалом не дивно – Ганна Оніщук керує компанією Cleanhouse, яка володіє мережею пралень і хімчисток. На банківських рахунках сім’ї міністра понад 600 тисяч гривень. У самого Оніщука у 10 разів менше.
Майже у 3 рази більше за чоловіка торік заробила і дружина міністра оборони Юрія Єханурова Олена — 320 тисяч. Причому основна частина її доходу — зарплата (264 тисячі гривень). Як розповів помічник міністра Валентин Мандрієвський, дружина Єханурова працює у банку «Київ» на посаді начальника одного з відділів. Таким чином, на місяць дружина міністра отримувала 22 тисячі гривень. А це дещо вище, ніж міністерська зарплата Єханурова.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору