Рівне:

Створення та просування сайтів

ДЕПУТАТИ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ

Україна і світ 17-лис, 2005, 12:259 prov 1 349
Депутати Верховної Ради відмовилися від підвищення заробітної плати з 4 до 14 тисяч гривень на місяць, що було введено з 1 вересня 2005 року, передають Українські новини.
Про це повідомив уповноважений представник Соціал-демократичної партії (об»єднаної) Нестор Шуфрич.
За його словами, розмір зарплати народних депутатів залежить від зарплати членів Кабінету міністрів, і депутати вирішили в односторонньому порядку відмовитися від підвищення зарплати.
Шуфрич сказав, що таке рішення було прийняте на погоджувальній раді в понеділок, і з 14 листопада розмір зарплати депутата буде перераховано.
Він також назвав некоректним і несправедливим наявний рівень зарплат народних депутатів і членів Кабінету Міністрів при тому, що мінімальна зарплата в Україні становить трохи більше 300 гривень.
Міністр фінансів Віктор Пинзеник, який спілкувався з журналістами після Шуфрича, сказав, що головна проблема полягає в системі нарахування пенсій, що призводить до того, що окремим категоріям пенсіонерів пенсія нараховується за особливим порядком, що дозволяє їм одержувати по кілька сотень тисяч гривень пенсії.
Він також сказав, що цю проблему необхідно врегулювати шляхом внесення змін до 13 законів, а це може зробити лише Верховна Рада.
За словами Пинзеника, несправедливе нарахування пенсій різним категоріям громадян є набагато більшою проблемою, ніж високі зарплати народних депутатів і членів уряду.
Постановою № 510 від 30 червня, яка набрала чинності з 1 липня, Кабмін установив посадові оклади керівникам державних органів у відсотках від окладу прем»єр-міністра.
Установлено, що преміювання чиновників, перерахованих у постанові, не здійснюється.
Зарплата прем»єр-міністра після підвищення в червні склала 16 тисяч 898 гривень.
Кабмін також установив зарплату Президента в розмірі 140% від прем»єрської з 1 червня, після чого вона склала 23 тисячі 657 гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору