Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 14-кві, 2005, 13:499 prov 1 152
Кабмін підвищив зарплати працівникам бюджетної сфери
Кабінет Міністрів підвищив зарплату працівникам бюджетної сфери на 10,7% із квітня і планує збільшити її ще на 6,9% з липня.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду в суботу, 9 квітня.

“Для відновлення міжпосадових співвідношень в оплаті праці працівникам бюджетної сфери прийнято рішення про підвищення заробітної плати бюджетникам – працівникам освіти, ученим, медикам, працівникам культури – на 10,7% з 1 квітня і на 6,9% з 1 липня”, – сказано в повідомленні Кабміну.

Міністр фінансів Віктор Пинзеник сказав, що таке рішення прийняте Кабміном у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної зарплати і згідно зі змінами, внесеними до держбюджету на 2005 рік.

З 1 квітня мінімальна зарплата буде підвищена з 262 гривень до 290 гривень на місяць, з 1 липня – до 310 гривень на місяць, з 1 вересня – до 332 гривень на місяць.

Крім того, починаючи із суботи, 9 квітня, в Україні розпочато виплату нових підвищених пенсій з розрахунку мінімального рівня у 332 гривні на місяць.

Ющенко потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу
Президент України Віктор Ющенко ввійшов до списку ста найвпливовіших людей світу, який щорічно складає американський тижневик “Tіme”.

У списку “Tіme” Віктор Ющенко з’явився в рубриці “Герої й ікони” поряд з такими іменами, як Нельсон Мандела, Далай Лама і Міхаель Шумахер. У неділю, 10 квітня, британська газета “The Іndependent” ексклюзивно оприлюднила деякі прізвища з цього списку, що буде повністю опублікований у “Tіme” на цьому тижні.

Цього року у списку не буде президента Російської Федерації Володимира Путіна, а найбільшу кількість позицій – 48 – зайняли американці. Президент США Джордж Буш і його попередник Білл Клінтон згадуються в рубриці “Лідери і революціонери”. Список 100 найвпливовіших політиків, учених, мислителів, акторів і знаменитостей планети складався упродовж трьох місяців за участю команди фахівців і коментаторів, найнятих “Tіme”.

“Tіme” є найбільшим у світі англомовним журналом новин з тиражем 27 мільйонів екземплярів.

В Україні завершується виплата компенсацій жертвам нацизму
Завершуються виплати компенсацій жертвам нацизму в Україні, що здійснюються за рахунок коштів німецького федерального фонду “Пам’ять, відповідальність і майбутнє”. Про це повідомляє “5 канал”.

Майже 850 мільйонів євро отримали вже більше 800 тисяч українців. Виплати компенсацій відбувалися двома траншами. Зараз завершуються виплати останнього, другого.

Сьогодні увесь світ вшановує пам’ять в’язнів нацистських концтаборів. Темі пам’яті про страждання людей під час другої світової війни, присвячена ціла низка заходів e столиці України. Зокрема, пройшла церемонія вшанування пам’яті жертв Сирецького концтабору у столиці.

Пожежа в “Останкіно”
У понеділок, 11 квітня, у російській столиці Москві горів телецентр “Останкіно”. Сигнал про займання надійшов пожежним о 18:42 за місцевим часом. Пожежі було надано підвищену третю категорію складності за п’ятибальною шкалою. Під час її гасіння було задіяно понад 30 пожежних команд.

Пізніше представник протипожежної служби російської столиці Євген Бобилєв повідомив, що займання сталося в кабельному колекторі, розташованому на першому-другому поверхах будинку. Труднощі гасіння полягали в тому, що кабелі проходять через ізольовану шахту з численними відгалуженнями. Через пожежу з палаючого будинку було евакуйовано кілька десятків співробітників. Які саме приміщення телецентру постраждали від вогню, ще невідомо. Незабаром після того, як пожежу було локалізовано, біля будинку телецентру “Останкіно” зненацька з’явився президент Росії Володимир Путін. Найімовірніше, він приїхав туди прямо з аеропорту. З 10 квітня глава Кремля перебував з візитом у Німеччині. Путін розпитав пожежників про перебіг гасіння пожежі й евакуації, а потім виїхав з місця події.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору