Рівне:

Створення та просування сайтів

ВР пропонує підвищити виплати при народженні першої дитини до 25 тисяч

Україна і світ 22-лип, 2010, 10:389 prov 1 474
За народження другої дитини пропонується виплачувати 50 тисяч гривень, третьої та наступних - по 100 тисяч гривень.
Нардеп від БЮТ, міністр праці і соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський пропонує парламенту встановити виплати при народженні першої дитини 25 тис. гривень, другої - 50 тис. гривень, третьої та наступних - по 100 тис. гривень.
У проекті закону № 7001 “Про внесення змін до закону Про державний бюджет на 2010 рік” (відносно забезпечення соціальних гарантій громадян), зареєстрованого в Раді 19 липня, пропонується встановити, що допомога по нагляду за дитиною до 3-х років надається в розмірі, який дорівнює різниці між прожитковим мінімумом для працездатних і середньомісячним сукупним доходом сім’ї з розрахунку на 1 людину за попередні 6 місяців, але не менше 130 гривень.
Також проектом передбачено доручення Кабінету міністрів забезпечити в 2010 році встановлення розміру посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду єдиної тарифної сітки на рівні не нижче за розмір мінімальної заробітної плати.
Примітно, що підвищення виплат при народженні 1 дитини до 25 тис. гривень, 2 дитини - до 50 тис., 3 і наступних - до 100 тис. гривень було однією з передвиборних обіцянок чинного президента Віктора Януковича.
Ще 10 березня чотири депутати від БЮТ внесли на розгляд парламенту аналогічний законопроект № 6167. Проте на шостій сесії 14 квітня Рада відмовилася включити його до порядку денного, внаслідок чого він був відхилений.
Відмітимо також, що, згідно з регламентом, Рада може розглядати законопроекти, аналогічні тим, які були відхилені, не раніше ніж на наступній сесії. 7-а сесія Ради розпочнеться 7 вересня.
Нагадаємо, що 1 квітня Янукович заявив, що Закон про підвищення соціальних стандартів почне виконуватися після ухвалення закону про державний бюджет на 2010 рік.
tsn.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору