Рівне:

Створення та просування сайтів

Новий бюджет буде соціально спрямованим

Новини регіону 21-лип, 2005, 13:369 prov 1 552
Обговорювалися кілька тем, серед яких проблема виплати заробітної плати, створення додаткових робочих місць, допомога при народженні дитини та премії ветеранам війни. На Рівненщині заборгованість із заробітної плати на 1 березня цього року становить 2 мільйони 600 тисяч гривень. Переважно заборгували працівникам у секторі агропромислового комплексу. Основним чинником такої ситуації є відмова громадян сплачувати за комунальні послуги та недостатня правова робота керівників на підприємствах. Щодо створення додаткових робочих місць, то в Рівненській області їх планують створити близько 14 тисяч. Загалом же, за програмою Президента України Віктора Ющенка, упродовж 5 років планується створити 5 мільйонів робочих місць по Україні. Ігор Якубець зазначив, що доведеться легалізовувати робочі місця, бо продавці, які торгують на ринку,є фактично безробітними. Також у планах закладено програму льонарства, яку планують відродити за допомогою інвестицій.
Поки що не виплачують підвищеної допомоги при народженні дитини. Оскільки, за словами начальника, досі немає механізму здійснення таких виплат. Але з дня на день його мають затвердити, і батьки отримають ці гроші у сумі 8 тисяч 497 гривень. Першу частину – 3 тисячі гривень дають відразу, решту – по частинах видадуть впродовж року. У разі відмови батьків від дитини, допомога їм не надаватиметься, а її отримають люди, які усиновили цю дитину. Ограни опіки і піклування будуть навідуватися до сім’ї, і стежити у яких умовах виховується дитина, і чи дійсно за призначенням витрачають гроші.
На день Перемоги, 9 травня, ветерани також отримають грошову премію. Інваліди 1 групи – 400 гривень, другої – 330 гривень та відповідно третьої – 270 гривень.
Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору