Рівне:

Створення та просування сайтів

У 2016 році пенсії у розмірі менше 10 740 грн не оподатковуються

Рівненська область 04-лип, 2016, 12:179 prov 935
Закон україни від 02.06.2016 № 1411-viii «про внесення змін до податкового кодексу україни щодо звільнення від оподаткування пенсій» набуває чинності з 1 липня 2016 року.
Зокрема, звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з пенсійного фонду україни чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір не перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році - 10740 грн.).
У разі перевищення десяти розмірів прожиткового мінімуму суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання оподатковуються за ставкою 18% у частині такого перевищення.
Також оподатковуються пенсії з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами такі пенсії підлягають оподаткуванню чи оподатковуються в країні їх виплати.
Данне положення не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 закону україни «про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору