Рівне:

Створення та просування сайтів

За ухилення від виконання громадських робіт чоловіка засуджено до арешту

Рівненська область 25-кві, 2017, 08:439 prov 1 202
Безробітний житель с.Уїздці Здолбунівського району, якого у вересні 2016 року засуджено Здолбунівським районним судом за фактом таємного викрадення чужого майна (крадіжки) до покарання у виді громадських робіт, зобов’язаний був безоплатно виконувати суспільно-корисні роботи згідно графіку, визначеного відповідною сільською радою (але не більше 4 год. на день), у період з грудня 2016 року по січень 2017 року.
Однак, відпрацювавши 36 годин зі 85 призначених, засуджений почав ухилятись від відбуття покарання та умисно припинив відробляти залишені години шляхом неявки до сільської ради та невиходом на суспільно-корисні роботи.
У зв’язку з цим місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі (громадських робіт). Завдяки принциповій позиції державного обвинувача, якого підтримав суд, чоловіка засуджено до арешту строком на 1 місяць 6 днів.
Тепер про ухилення від здійснення на благо громади суспільно-корисної роботи чоловік буде обмірковувати в місцях позбавлення волі.
Здолбунівська місцева прокуратура попереджає про відповідальність за аналогічні правопорушення та роз’яснює: санкція ч. 2 ст. 389 КК України (ухилення від відбування громадських чи виправних робіт) передбачає виключно "реальні" міри покарання у виді арешту або обмеження волі.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури
Рівненської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору