Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 28-травня, 2008, 15:369 prov 1 483
Не пробився рівненський “Штурм-МЕГУ” у фінал чотирьох VІІ чемпіонату України з футболу серед студентів ВНЗ. Граючи в Києві проти команди “Аркс-Легкпром”, підопічні Миколи Філіна здобули заслужену перемогу — 3:0, але цього виявилося замало. Як підсумок — 29 очок і третє місце. На першому — “Факел” (Івано-Франківськ) — 32 пункти і на другому — “Сокіл” (Бережани) — 30 пунктів.
***
Відбулися два повторні матчі Кубка області з футболу. Рівненська ”Славія” здолала радивилівський ”Сокіл” — 5:2 (перша гра — 4:2), а оржівський ”ОДЕК” довів свою перевагу над острожецьким ”КамАЗ-АГРО” — 4:0 (перша гра — 5:0). До раніше відомого півфіналіста — сарненського ”Маяка” —додалися ”Славія” та ”ОДЕК”. Четвертий учасник стане відомий після проведення поєдинків між рівненським ”Штурмом-МЕГУ” та рокитнівським ”Поліссям”, які відбудуться пізніше.
***
У суботу та неділю відбулися матчі шостого туру першості області з футболу серед команд другої ліги. Ось їх результати: “ДПА-Сатурн” — “Горизонт” — 3:4, “Енергія” — “Олімп” — 1:1, ФК “Квасилів” — “Горинь” — 1:1, “РОКО” — “Спартак” — 1:2, “Фіалка” — “Високовольтник” — 2:1.
***
Стартував чемпіонат області з футболу серед ветеранів. У першому турі були зафіксовані наступні результати: Дубровиця — Володимирець — 3:0, Сарни — Кузнецовськ — 1:0, Здолбунів — Гоща — 1:0, Дубно — Зоря — 2:2. Чергові матчі у пройдуть у суботу, 31 травня.
***
У третьому турі чемпіонату України з футболу серед аматорських колективів здолбунівський “Волинь-Цемент” відвідав Бережани, де зустрічався із місцевим “Соколом”. Командам не вдалося визначити переможця — 1:1.
***
Вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук у черговий раз став чемпіоном України з баскетболу серед команд суперліги. Це стало відомо після четвертої зустрічі, яку “Азовмаш” виграв вдома з рахунком 84:79 і здобув загальну перемогу — 3:1.
***
Завершився чемпіонат України з баскетболу серед команд вищої ліги. Переможцем стала команда БК ”Донецьк”. БК ”Сарни” фінішував п’ятнадцятим серед вісімнадцяти команд. Сергій Марков потрапив у список найрезультативніших гравців. Забиваючи в середньому по 19 очок за гру, він посів п’яте місце.
***
У Києві відбувся перший тур чемпіонату України з пляжного волейболу серед жінок. Серед 22 команд не пасли задніх рівненська пара Грицюк-Басанова. Вже в першому турі наші дівчата переграли київську пару “Літаючий м’яч” 2-0. У другому турі лише в третьому сеті поступились парі “Інваспорт-1” 1-2. В програшній сітці дівчата спочатку переграли київсько-запорізьку “Орбіту-Київ” 2-0, а далі зустрілись із досвідченою парою “Медик-Іллічівськ”, яку переграли 2-1. Зовсім трішки не вистачило, щоб потрапити в кращу вісімку. Програш 1-2 харків’янкам “АВЕК” — і перший тур завершили на дев’ятому місці.
***
24-25 травня в польському місті Свіднік пройшли змагання з парашутного спорту, в яких взяли участь спортсмени Рівненського авіаційно-спортивного клубу Товариства сприяння обороні України. В командному заліку наша команда посіла третє місце. А в змаганнях ветеранів кандидат у майстри спорту Ігор Бордюг виборов срібну медаль, а Віктор Кухарець – бронзову.

***
У Рівному відбувся другий етап особистого чемпіонату України зі спідвею серед юніорів. Як і в дорослих змаганнях особистого чемпіонату України, не було рівних російському гонщику. Представник червоноградського клубу ”СТМК” Кирило Цуканов здобув максимум очок (12) і посів перше місце. На одне менше у гонщика рівненського ”СКТ” Станіслава Огородника. Замкнув трійку призерів гонщик ”СПС Спідвей-Рівне” Мацей Михалюк (9 пунктів).
Паралельно проводилися змагання серед молодших гонщиків у класі мотоциклів з об’ємом 125 см. куб. Тут першим був червоноградець Едуард Петров (10 очок), на другому місці — рівнянин Павло Кондратюк (8) і на третьому — червоноградець Юрій Петров (5).

***
У Москві на татамі Палацу спорту ”Мегаспорт” відбувся відкритий командний чемпіонат Європи з дзюдо. Жіноча команда України посіла третє місце, поступившись збірній Монголії (2:3). Рівнянка Ольга Суха поступилася у ваговій категорії 52 кг.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору