Рівне:

Створення та просування сайтів

Неналежне надання стоматологічних послуг дитині, що призвело до зараження крові - відкрито кримінальне провадження

Рівненська область 12-лют, 2022, 10:349 prov 1 893
Сарненською окружною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов`язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітній (ч. 2 ст. 140 КК України).
Інформація про злочин стала відома із засобів масової інформації. Згодом правоохоронці встановили, що на початку лютого 15-річна жителька села Люхча, Сарненського району, кілька разів зверталась по допомогу в  стоматологічну поліклініку. Спочатку один лікар поклав дівчині на запалений зуб ліки, а згодом, оскільки пацієнтці легше не ставало, інший лікар цього зуба їй вирвав. А вже 4 лютого дитину, із зараженням крові та у важкому стані госпіталізували в Рівненську обласну дитячу лікарню. Після проведеної операції вона перебуває в реанімаційному відділенні, на апараті штучної вентиляції легень.
Хто з лікарів припустився помилки, яка призвела до таких наслідків – має встановити слідство.
Досудове розслідування проводять слідчі Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору