Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 28-травня, 2008, 15:509 prov 1 425
Ющенко запросив Папу Римського до України
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Державним секретарем Ватикану, кардиналом Тарчизіо Бертоне, під час якої запросив до України Папу Римського Бенедикта ХVI.
Окрему увагу на зустрічі сторони приділили питанню проведення науково-дослідної роботи в Секретному Ватиканському архіві. Йшлося про дослідження історичних документів, що стосуються історії України, зокрема тих, у яких згадується про Голодомор в Україні.
Ющенко також вручив кардиналові Тарчизіо Бертоне орден князя Ярослава Мудрого І ступеня за видатний особистий внесок у розповсюдження у світі ідеалів миру, справедливості та гуманізму.

У Брюсселі при зльоті розламався Боїнг
В аеропорту Брюсселя при зльоті зазнав аварії американський вантажний літак «Боїнг-747» авіакомпаній Kalitta Air. За повідомленням очевидців, при зльоті лайнер з’їхав із злітно-посадочної смуги і розламався на дві частини. За словами представника аеропорту, на борту літака знаходилося п’ять чоловік. Відомостей про постраждалих не поступало.

Колишнього лідера Ефіопії засудили до страти
Верховний суд Ефіопії засудив колишнього ефіопського керівника Менгісту Хайле Маріама до страти. Суд погодився з запитом прокуратури про жорсткість вироку, винесеного в січні 2007 року, і замінив довічне ув’язнення на страту.
Маріама, який проживає у Зімбабве, було засуджено заочно. Його визнали винним у геноциді й організації масових убивств у роки свого правління. Маріам прийшов до влади в результаті військового перевороту в 1974 році. Оголосивши про початок будівництва в Ефіопії соціалізму, він у 1977-1978 роках розгорнув кампанію з придушення опозиції. Під час цих подій, які були названі Червоним терором, загинули до ста тисяч чоловік.
Менгісту Хайле Маріам вважається одним з найжорстокіших правителів XX століття.

Німецька пара намагалася продати немовля на аукціоні
Молода пара з Унтеральгау виставила на інтернет-аукціоні свою дитину за стартовою ціною 1 євро. Клієнтів аукціону обурив опис виставленого лота: “Пропоную майже нову дитину, яка стала для мене надто галасливою. Чоловічої статі. Зріст 70 сантиметрів. Несерйозними пропозиціями прохання не турбувати”.
Лот був видалений з аукціону вже через дві години. Увечері поліція заарештувала подружжя, розпочато розслідування за підозрою в торгівлі дітьми. 23-річна мати на допиті заявила, що виставлення восьмимісячної дитини на продаж було всього лише жартом. Поліція ж дотримується іншої думки. В майбутньому може постати питання про позбавлення подружжя батьківських прав.

У Трускавці відкриється бар у труні
Заклад презентують 22 травня під час Всеукраїнського семінару працівників ритуальних послуг у Трускавці, організованого салоном ритуальних послуг „Вічність”.
Як розповів директор фірми та автор ідеї створення гігантської труни Степан Пиряник, столиками в закладі служитимуть звичайні труни, на кожній з яких буде запалена свічка. Меню буде відповідати похоронній тематиці. Наприклад, салати “дев’ять днів” і “сорок днів”. Для офіціантів також придумають відповідну форму.
Нагадаємо, гігантська труна в пропорції 10:1 до натуральної величини була виготовлена трускавецьким салоном ритуальних послуг „Вічність”. Її довжина становить 20 метрів, ширина – 6 метрів, висота – також 6 метрів. На створення труни пішло 30 кубічних метрів деревини.
Уже подана заявка для її реєстрації в Книзі рекордів України, а в найближчих планах – і в Книзі рекордів Гіннеса.

Пацієнт психдиспансера півгодини регулював рух на перехресті
Переодягнувшись постовим поліцейським, пацієнт психдиспансера протягом півгодини регулював рух на перехресті в одному з передмість столиці Чорногорії Подгоріци, поки його «гру» не перервали справжні поліцейські.
Прикинувшись поліцейським-регулювальником, 36-річний чоловік вийшов на одне з міських перехресть і почав активно регулювати за допомогою рук і жезла дорожній рух. За словами очевидців, він був вбраний у відповідну поліцейську уніформу – сорочку, куртку та кашкет.
Коли з’явилися справжні поліцейські, чоловік скинув кашкет і кинувся бігти, але його одразу збив автомобіль, що проїжджав поряд. Пізніше потерпілий пояснив свій вчинок тим, що намагався здійснити давню мрію стати поліцейським.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору