Рівне:

Створення та просування сайтів

Постпред України в ООН закликав Червоний Хрест допомогти з вивезенням тисяч тіл до РФ

Війна з московитами 08-бер, 2022, 09:409 prov 641


Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста надати Україні допомогу з вивезення багатьох тисяч трупів російських солдатів, що розкладаються на полях України.
Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у понеділок під час засідання Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні.
«З огляду на те, що російське керівництво намагається приховати реальні втрати та рішуче заперечує будь-які розмови щодо способів повернення тіл їхніх солдатів, Україна стикається з додатковою загрозою кризи у сфері охорони здоров’я. Ідеться про багато тисяч тіл, що розкладаються на полях України - про тіла російських солдатів», - зазначив він.
У зв’язку з цим Україна закликає Міжнародний комітет Червоного Хреста створити базу даних знищених окупантів та військовополонених на базі Центрального агентства МКЧХ з розшуку зниклих, а також надати допомогу в поверненні останків вбитих загарбників до росії, зазначив постпред.
Як повідомляв Укрінформ, керівництво росії категорично відмовляється забирати з України своїх полеглих військовослужбовців. Про це заявила віцепрем’єр-міністр ? міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.
Міністерство оборони росії наказало ховати мертвих російських військових у братських могилах, в тому числі на території білорусі, а коли це неможливо – знищувати їхні тіла. Про це повідомило оперативне командування «Північ» на підставі службового документа російського міністерства оборони, який потрапив до українських військових.
ukrinform.ua.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору