Рівне:

Створення та просування сайтів

Рішення Гаазького суду Зеленський назвав "повною перемогою"

Головна / Війна з московитами / Україна і світ 16-бер, 2022, 19:079 swet 590
Міжнародний суд у Гаазі (ICJ), відомий як суд ООН, ухвалив проміжне рішення на користь України за позовом проти Росії.  
Як відомо, Суд ООН 7 березня відкрив справу за позовом України проти Росії і заслухав аргументи України. Міжнародний суд у Гаазі призначив друге засідання на 8 березня, щоб дати Росії можливість навести свої докази, але Москва бойкотувала судове засідання.
Сьогодні, 16 березня за підсумками засідання, судді ухвалили:
  • Росія повинна «негайно зупинити військові операції, які почала 24 лютого на території України (13 голосів за, два проти)
  • Росія повинна забезпечити, щоб будь-які військові або парамілітарні угруповання, які вона підтримує або якими керує, так само як і будь-які організації чи люди, які їй підконтрольні, не вдавалися до подальших військових дій (13 за, два проти)
  • обидві сторони повинні утриматися від «будь-яких дій, які можуть поглибити або розширити суперечку перед судом або зробити її складнішою для вирішення» (одностайно)
Президент України Володимир Зеленський у своєму твітері назвав рішення «повною перемогою».
«ICJ наказав негайно зупинити вторгнення. Рішення є обов’язковим до виконання згідно з міжнародним правом. Росія повинна виконати його негайно. Ігнорування рішення тільки ще більше ізолює Росію», – прокоментував голова держави.
Як відомо, Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з Прокурором МКС Ханом, який вже працює в Україні у справі про воєнні злочини Росії.
Окупаційні війська продовжують нанесення ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселених районах українських міст.
Дякуємо, Пане Президенте, за Вашу рішучу позицію, що Ви з народом,не накивали п'ятами, як четвертий недопрезидент, який увійшов у світову історію, як "президент-утікач"...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору