Рівне:

Створення та просування сайтів

Опалювальний сезон може не розпочатися

Особливий погляд 04-чер, 2008, 17:249 prov 1 044
— Опалювальний сезон може не розпочатися, – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Потапович на колегії РДА. Це спричинене тим, що до осінньо-зимового періоду комунальне підприємство “Сарнитеплосервіс” неякісно підготувала внутрішньо-будинкові системи опалення, не закінчило ремонтні роботи. Сергій Потапович підкреслив, що однією з основних проблем КП “Сарнитеплосервіс” є велика дебіторська та кредиторська заборгованості та надану теплоенергію за спожитий природний газ.
Не вирішеним залишається і питання підготовки та обслуговування внутрішньобудинкових мереж теплопостачання з КП “Сарненське будинкоуправління. Також гострим є і питання забезпечення належним водопостачанням с. Пугач та смт. Клесів через значну зношеність водопровідних мереж.
Зокрема, покращилася ситуація з розрахунками житлового масиву Соснівського гранкар’єру за спожиту електроенергію після визначення з власником кар’єру. Між ЗАТ “Соснівський гранкар’єр” та ЗАТ “Ей-І-Ес “Рівнеенерго” заключена мирова угода щодо поетапного погашення боргів за електроенергію.
Вцілому забезпечено дотримання температурного режиму в закладах освіти, охорони здоров’я та культури. Для цього у 2007 році з районного бюджету було виділено 755 тис. грн.
Великі обсяги робіт необхідно виконати і в поточному році. В галузі охорони здоров’я одним із проблемних є питання підготовки до зими відділень та інженерних мереж ЦРЛ в урочищі Дубки, де мережі тепло — і водопостачання перебувають в аварійному стані. Відкритим залишається питання дотримання рівномірного температурного режиму в Клесівській міській лікарні, де доречніше було б перейти на автономне опалення. Цю ситуацію необхідно покращити, але процес гальмується за відсутності коштів.
Про стан реалізації заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій проінформував начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації В’ячеслав Балабушка, який зазначив, що з 22 по 24 квітня 2008 року було проведено комплексну перевірку реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, в ході якої було перевірено всі напрямки, де могли б виникати надзвичайні ситуації. Перевірили відділ надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, відділ освіти, міська, селищні, 6 сільських рад, 7 навчальних закладів та 12 потенційно небезпечних об’єктів. На одній з нарад начальник Рівненської обласної комунально-аварійної служби на водних ресурсах Анатолій Якимчук зазначив, що загальна оцінка готовності системи цивільної оборони Сарненського району для реагування у випадку надзвичайних ситуацій визначено як обмежено готова. З цього приводу голова райдержадміністрації дав доручення розробити план заходів з усунення недоліків, у першу чергу, сільськими та селищними радами, де їх найбільше.
Перевірки показали, що Плани першочергових заходів щодо зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій в організаціях та установах, підприємствах розроблені, однак їх виконання здійснюється не в повному обсязі.
Найбільше зауважень під час перевірки звучало на адресу Немовицької, Вирівської та Великовербчанської сільських рад щодо планування заходів з організації захисту населення від НС. Значна частина керівників підприємств, установ та організацій самоусунулись від вирішення проблеми утримання захисних споруд цивільної оборони, кошти на їх утримання не передбачаються.
Варто також зазначити, що не в повному обсязі виконується розпорядження Кабінету Міністрів “Про заходи щодо забезпечення надання населенню санітарно-гігієнічних послуг”. Загалом, комісія перевірила 12 потенційно небезпечних об’єктів, з яких 5 посадових осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності, а до 3 об’єктів застосовано запобіжні заходи реагування.
Таким чином, стан техногенної безпеки в районі “обмежено відповідає вимогам”.
Петро Рухер звернувся до селищних та сільських голів з тим, аби вони забезпечили нормальне функціонування місць відпочинку на своїх територіях.
Щодо стану надання соціальних послуг одиноким непрацездатним громадянам координаційним територіальним центром соціального обслуговування малозахищених верств населення — інформувала директор центру Лариса Малецька. За її словами, до складу територіального центру входять відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціально-побутової реабілітації, з надання грошової та натуральної допомоги та стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання. Всі відділення функціонують на нормальному рівні, надаючи всю необхідну допомогу. З метою розширення соціальних послуг планують створити перукарню за кошти, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом. Мають тісну співпрацю з сільськими радами у питаннях виявлення одиноких непрацездатних громадян та надання їм необхідної допомоги.
Основна проблема полягає в тому, що не всі сільські ради забезпечені соціальними працівниками і не всі вони працюють на повні ставки. Потребує також ремонту відділення соціально-побутової реабілітації. Щоб зробити ремонт, необхідно приміщення передати до районної комунальної власності, в чому Петро Рухер пообіцяв посприяти.
Анастасія Коваленко,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору