Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 05-чер, 2008, 12:379 prov 1 271
Кабмін дозволив продати землю в центрі Києва Ватикану
Кабінет Міністрів розпорядженням від 28 травня погодився з пропозицією Київської міськради щодо продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 0,2349 гектара на вулиці Тургенєвська, 40 для розміщення Апостольської Нунціатури в Україні.
Апостольська Нунціатура в Україні є повноважним дипломатичним представництвом Держави Ватикан. Дипломатичні стосунки між Святим Престолом і Україною були встановлені 8 лютого 1992 року. Будівля Апостольської Нунціатури розміщена в Києві за адресою: вул. Тургенєвська, 40, але ця земельна ділянка не була власністю дипломатичного представництва.

Від укусу комахи померла однорічна дитина
У Донецькій області через укус мошки померла дитина, якій було 1 рік і два місяці. Ще одна дитина, яку привезли до лікарні зі схожими симптомами, перебуває під наглядом лікарів.
У Донецькій обласній санепідемстанції підтвердили факт трагічного випадку, що стався в місті Красний Лиман. Проте епідеміологи поки не можуть сказати, яка саме мошка вкусила дитину, «тому що лікарі не бачили самої мошки, а тільки місце її укусу на шкірі».
На місці укусу утворився набряк, проте батьки не звертатися за медичною допомогою, провівши ніч на турбазі. Звернутися в Краснолиманську районну лікарню їх змусила тривала відсутність сечовиділення у дитини. Але через декілька хвилин після прибуття в лікарню дитина померла. Причиною смерті став токсичноо-алергічний шок.

Під час футбольного матчу в тисняві загинули восьмеро людей
У столиці Ліберії м. Монровія на стадіоні під час проведення футбольного матчу щонайменше восьмеро осіб задихнулися в результаті тисняви, що утворилася. Кваліфікаційний матч відбіркового туру Чемпіонату світу з футболу між збірними Ліберії і Гамбії привернув величезну кількість уболівальників. На стадіон, розрахований на 33 тис. глядачів, скориставшись підробленими квитками, проникло значно більше людей, ніж він може вмістити. У результаті, центральна балка однієї з трибун не витримала ваги глядачів і зламалася, в результаті чого десятки чоловік впали на глядачів, що знаходилися на рівень нижче. Почалася паніка і тиснява, в якій загинули люди.
Матч завершився внічию з рахунком 1:1.

Білоруси знайшли новий центр Європи
У Полоцьку відкрився пам’ятний знак Географічний центр Європи. Білоруські геодезисти “спробували знайти центр Європи за допомогою сучасних комп’ютерних програм і прийшли до висновку, що він знаходиться саме в Полоцьку”. У російському Центральному НДІ геодезії, аерознімання й картографії “підтвердили розрахунки білоруських колег і погодилися з їхньою методикою визначення кордонів Старого Світу”.
У міськвиконкомі обіцяють, що тепер будь-який відвідувач Полоцька зможе одержати сертифікат, що побував у центрі Європи.
Варто зазначити, що в Україні вважають, що географічний центр континенту перебуває в Закарпатській області біля містечка Рахів. Однак в 2005 році французи провели нові дослідження, у результаті яких зробили висновок, що центр Європи перебуває біля Вільнюса. Французька академія наук навіть видала уряду Литви відповідний сертифікат.

Монголію накрили піщані бурі
У результаті сильних снігових і піщаних буревіїв у Монголії за минулий тиждень загинули 52 людини. За інформацією головного управління з надзвичайних ситуацій Монголії, серед загиблих 14 дітей. Минулої неділі ще 18 осіб вважалися зниклими безвісти.
Негода накрила 26 травня 7 районів у центральній і західній частині Монголії. Штормовий вітер зніс 130 юрт, серйозно пошкодив системи електропостачання та зв’язку. Стихійне лихо призвело до загибелі більше 200 тисяч голів худоби, ще близько 200 тисяч голів худоби були загублені.
Великий державний хурал Монголії оголосив 31 травня день жалоби за загиблими у результаті непогоди.

Відмінили паперові авіаквитки
З 1 червня паперові авіаквитки відійшли в історію. Всі авіакомпанії світу переходять на електронну систему реєстрації і продажу квитків. Таке нововведення здійснюється за вимогою Міжнародної асоціації повітряного транспорту.
Так звана система e-ticket уводиться для зменшення витрат, а також для спрощення оформлення квитків. Бронювання авіаквитка на рейс буде здійснюватися стандартним чином, однак інформація про авіапереліт видається пасажирові не на бланку авіаквитка, а у вигляді маршрутної квитанції. Інформація про виконане бронювання й усі реквізити авіапасажира зберігається в електронному вигляді в базах даних авіакомпаній.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору