Рівне:

Створення та просування сайтів

Футбольна лихоманка, або Неофіційне відкриття Чемпіонату Світу з футболу

Спорт 15-чер, 2006, 15:189 prov 1 308
8 червня великою та грандіозною вечіркою в місті Берліні відбулося неофіційне відкриття Чемпіонату Світу з футболу. Перед Бранденбурзькими воротами, де розташована сцена та великий екран, бере свій початок мега-центр футбольного життя. Впродовж футбольних матчів головна вулиця міста буде перекрита для руху транспорту. Інтернаціональна вечірка із вболівальниками з різних куточків світу тільки розпочала свято, яке триватиме щодня аж до фінальних змагань Чемпіонату Світу з футболу.
На відкриття вечірки прийшло близько ста тисяч глядачів. З офіційними привітаннями німецького населення та гостей міста звернувся мер Берліна Клаус Воверайт. Перед глядачами також виступили відомі співаки з Німеччини та інших країн Європи. В цілому, програма не дозволяла нудьгувати. Німці заспівали свій футбольний гімн: „Zum Finale, Berlin, zum Finale“, („ До фіналу, Берлін, до фіналу“). Представники різних народів рекламували свою країну і переконували у перемозі своєї збірної. Чого тільки не побачиш вздовж 3-кілометрової вулиці, повністю відданої у розпорядження вболівальникам. І німці, і бразильці, й англійці, і шведи, і навіть (що дуже приємно) жовто-блакитні українці – ніхто не приховував своїх радісних емоцій від відкриття грандіозного дійства.
Хорошому настроєві сприяло і те, що вже більше тижня на землі Бранденбург і у всій Німеччині панує справжнє літо. Холодне німецьке пиво та морозиво рятували від спеки. На вулицях, звичайно, вам пропонують придбати національні прапорці, футболки та різноманітну символіку ЧС-2006. Запеклі фанати мали чудову нагоду з’явитися в ефірі різних телекомпаній. Вони, замотані в прапори своєї держави та одягнені в кумедні шапки, вітали конкурентів та оголошували про свою перемогу.
Організація відкриття була на найвищому рівні. Потрапити туди можна було лише через 12 входів, де охоронці ретельно перевіряли кожного бажаючого відвідати дійство. Кожен матч тієї чи іншої держави транслюється на трьох великих екранах, що розташовані вздовж вулиці 17 Червня. Отож, жителям столиці Німеччини запропоновано два варіанти – спостерігати за грою вдома перед телевізором або в центрі футбольного життя, в серці Берліна. Ба, є навіть третій варіант. Перед фасадом Бундестагу облаштували міні футбольне поле, де можна спостерігати за матчем перед величезним екраном. Щоправда, за це задоволення доведеться заплатити гроші.
Щодня в центрі столиці свято, адже щодня відбуваються футбольні змагання. Фінал Чемпіонату Світу закінчиться 9 липня концертом та грандіозним салютом.
Спеціально для „Провінційки“
Аліна БУДАФЕНКО,
Берлін.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору