Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський форпост

Кримінал 11-чер, 2008, 20:129 prov 1 156
Близько другої години дня наряд ДПС, що ніс службу при в`їзді в місто зі сторонни Луцька, зупинив вантажівку «Сканія». Увагу наряду привернув той факт, що автомобіль дивно рухався по дорозі. Фуру кидало з лівого ряду дороги вправо, вантажівка то прискорювала рух,то пригальмовувала. Зупинивши підозрілу «Сканію», інспектори попросили водія надати документи. В розмові стало очевидним, що водій напідпитку. Пізніше експертиза підтвердила підозру інспекторів. У наркологічному диспансері Рівного, де проходив обстеження двадцятидев`ятирічний Каміл, житель м. Ратевича республіки Польща, лікарі дали заключення – вміст алкоголю в крові водія 2,23 проміле. Говорячи доступною мовою, водій був добряче п`яним. Невідомо, що могло б статися по дорозі на Київ, куди прямувала «Сканія», якби п`яного польського далекобійника вчасно не зупинили за 220 кілометрів від україно-польського кордону рівненські працівники ДАІ.
Інша подібна історія сталася на об`їзній дорозі Рівного, а саме на 329 кілометрі автодороги Київ-Чоп, поблизу села Корнин.
Наряд ДПС працював на перехресті, коли в поле зору інспекторів потрапила вантажівка «Вольво», що рухалась зі сторони столиці України в напрямку Львова. Автомобіль на ділянці дороги з обмеженням швидкості руху, як кажуть, «пер» на всіх парах. Зупинивши порушника, працівники Рівненської ДАІ запідозрили, що водій «під мухою». Дивна поведінка водія, громадянина Речі Посполитої Гора Пітера, а саме – метушливість, напруженість, порушення артикуляції, — змусила інспекторів перевірити його на стан алкогольного сп`яніння в медичному закладі міста. Лікарі дали заключення, що водій «Вольво» Пітер Гора справді напідпитку.
Звісно, і в першому, і в другому випадках водіїв польських «фур» було відсторонено від керування, подальшу водійську кар`єру поляків вирішуватимуть у суді.
Буквально тиждень тому на автодорозі Київ-Чоп, поблизу Корця, працівники Рівненської ДАІ відсторонили від керування вантажівкою «Сканія» польського далекобійника Гельмута Трояна. Медичне освідчення у лікарні показало, що Троян перебував за кермом у стані алкогольного сп`яніння, а вміст алкоголю вимірювався 3,35 проміле. Це означає, що при виході з кабіни свого авто водій просто вивалювався. Тоді суд виніс постанову про позбавлення Гельмута Трояна права керування автомобілем на два роки.
Звісно, краще попередити біду, ніж констатувати жахливі наслідки такої поведінки водіїв. Вартові доріг Рівненщини і надалі пильно слідкуватимуть за дорожнім рухом, аби вберегти життя та здоров`я його учасників.
Пресс-група УДАІ,
Ярослав Мельничук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору