Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти погрожують страйками

Україна і світ 19-чер, 2008, 16:299 prov 996
Про це сказано у зверненні студентів на адресу міністра освіти і науки Івана Вакарчука і “всіх, кого це стосується”, хто має текст у своєму розпорядженні.
“Зобов’язавши випускників, які вчилися за державним замовленням, відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років, держава не лише порушує законне право громадян на здобуття безкоштовної вищої освіти, яка гарантована Основним Законом держави, але і прямо суперечить Європейській конвенції прав людини. Нагадаємо, що в 2006 році всенародно обраний Президент Віктор Ющенко зупинив подібні спроби тодішнього глави Міністерства, наклавши вето на аналогічні пропозиції до Закону. Ми не дозволимо латати бюджетні діри за рахунок порушення прав студентів”, – говориться в зверненні.
Студенти вимагають виключити цю норму з пакету пропозицій щодо змін Закону Про освіту. Інакше вони “залишають за собою право на студентські протести і страйки”, які організовуватимуться студентською радою.
Нагадаємо, що в українських вищих навчальних закладах заявили, що рішення про примусове начення іноземних студентів українській мові спричинить відтік їх з країни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору