Рівне:

Створення та просування сайтів

США вперше передають Україні конфісковані кошти підсанкційних олігархів РФ

Війна з московитами / Україна і світ / Актуально 07-вер, 2023, 10:089 prov 508
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати вперше передають Україні кошти, конфісковані у підсанкційних російських олігархів.
Як пише "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою.
"Окрім потреб безпеки України, ми вперше передаємо Україні активи, конфісковані у російських олігархів, що потрапили під санкції, які тепер будуть використані для підтримки українських військових ветеранів.  Ті, хто уможливив агресивну війну Путіна, мають за це заплатити", – сказав Блінкен.
У повідомленні Держдепу щодо допомоги США для України уточнюється, що $5,4 млн конфіскованих активів олігархів будуть виділені на підтримку реінтеграції та реабілітації ветеранів.
Допомога США також включає $175 мільйонів, про які оголосив у середу Пентагон. Ідеться, зокрема, про компоненти систем ППО, ракети для HIMARS, боєприпаси, амуніцію та системи зв'язку.
$100 мільйонів підуть на забезпечення довгострокових військових потреб. $90,5 мільйона – на гуманітарну допомогу з розмінування. $300 мільйонів – на підтримку зусиль правоохоронних органів з відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях, у тому числі в містах і селищах, що зазнають безперервних обстрілів з боку Росії.
$206 мільйонів будуть спрямовані на гуманітарну допомогу, включаючи продовольство, воду та притулок для вимушених переселенців в Україні, а також біженців за кодоном.
$203 мільйони – на підтримку прозорості та підзвітності інституцій, посилення ключових реформ, пов'язаних з боротьбою з корупцією, верховенством права та правосуддям, а також на розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією.
Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив, що загалом Вашингтон виділить для допомоги Україні понад мільярд доларів.
Ентоні Блінкен прибув з офіційним візитом до Києва у середу вранці.
Перебуваючи в Києві, Блінкен сказав, що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, і в довгостроковій перспективі мала необхідну допомогу. 
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору