Рівне:

Створення та просування сайтів

Буданов пояснив, навіщо бити по Москві, коли “відріжуть” Крим і як пережити зиму

Головна / Війна з московитами 18-вер, 2023, 09:509 prov 528

Нова хвиля атак по Росії безпілотниками має три основні мети. Про це заявив начальник Головного управління розвідки міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The Economist.

Перша мета - виснажити російські системи протиповітряної оборони. Друга - вивести з ладу військовий транспорт і бомбардувальники.

І третя ціль - завдати шкоди військовим виробничим об'єктам, як-от нещодавня операція з атаки на завод ракетного палива у Тверській області, на північ від Москви.

Керівник української розвідки пояснив, що удари дронами мають і додаткові психологічні цілі.

"Посіяти занепокоєння серед населення та порушити економічні процеси в Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем", - сказав він британському виданню.

Він також зазначив, що удари по російській території не роблять Україну агресором. Адже, за його словами, Україна не порушує правил війни, у Росії зафіксовано "нуль" жертв серед цивільного населення.

"Ніхто не вважає, що Велика Британія чи США були агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини", - додав він.

Про що ще говорив Кирило Буданов із The Economist.

Про темпи наступу

Щодо значно повільнішого, ніж очікували, наступу українських сил, генерал-лейтенант Кирило Буданов відповів, що не розуміє тих, хто пророкував швидкий крах російських ліній оборони.

За його словами, хвилюватися має Росія, а не Україна. Розвідник припускає, що ЗСУ можуть встигнути розірвати сухопутний коридор між Росією та Кримом ще до цієї зими.

"Перша оборонна лінія на найважливішій південній осі в Запоріжжі вже подекуди пробита, а це означає, що операцію з розриву сухопутних шляхів між Росією та Кримом можна здійснити ще до настання зими", - пояснив Буданов.

Він стверджує, що Росія у відчаї вже задіяла додаткові резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня.

"Всупереч тому, що Російська Федерація декларує, вона не має абсолютно ніякого стратегічного резерву", - наголосив голова української розвідки.

За його словами, 25-а російська загальновійськова армія, яку зараз передчасно розгорнули на східному фронті навколо Лиману і Куп'янська, має лише 80% особового складу і 55% техніки від необхідної кількості.

Про мобілізацію у Росії

На тлі повідомлень про те, що Росія готова активізувати нову хвилю мобілізації, генерал-лейтенант Буданов каже, що чисельність особового складу є єдиною очевидною перевагою Москви.

"Кадрові ресурси в Росії, умовно кажучи, необмежені. Їхня кількість достатня, але якість низька", - пояснив він.

Що стосується інших російських воєнних ресурсів, Буданов вважає, що вони вичерпуються. За його словами, російська економіка протримається лише до 2025 року. Потік зброї припиниться у 2026 році, "можливо, раніше", стверджує він, хоча докази на підтримку його тверджень не зовсім переконливі, пише The Economist.

Переговори Володимира Путіна з Північною Кореєю є очевидним свідченням його проблем. "Якщо все добре і ресурсів у Росії достатньо, то чому їх шукають по всьому світу?" - сказав Буданов.

Про допомогу Заходу

Очільник ГУР визнає, що Україна ризикує також втратити власні ресурси. Тривала війна небезпечна для України, тому що вона виснажує не лише її внутрішні ресурси, а й ресурси західних спонсорів.

Буданов відкидає припущення деяких чиновників, що військова допомога Заходу може незабаром зменшитися.

"Ще абсолютно не визначено, як довго Захід зможе підтримувати достатнє постачання нам ресурсів. Склади у західних країнах не зовсім порожні. Що б хто не казав. Ми бачимо це дуже чітко як розвідувальне агентство", - заявив він виданню.

Про зимові масовані атаки

За словами Буданова, після десятиліть недостатніх інвестицій, корупції та саботажу Україна повільно нарощує власне виробництво зброї. Одним із успішних напрямків є дрони і ракети великої дальності.

Минулого тижня світ побачив нові можливості України завдяки серії ударів ракетами та безпілотниками по кораблях, підводному човну, сухих доках і протиповітряній обороні в Криму, пише The Economist.

Керівник розвідки заявив, що Україна готує відповідь на можливі нові атаки Росії на українську інфраструктуру взимку.

"Нехай починають. Вони теж отримають відповідь".

Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору