Рівне:

Створення та просування сайтів

"Вето в руках агресора – ось те, що загнало ООН у глухий кут": ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Головна / Війна з московитами / Україна і світ / Актуально 21-вер, 2023, 09:559 swet 763
19 вересня президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на Генасамблеї ООН у Вашингтоні.
 У своїй промові Зеленський нагадав, що Україна віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Та наголосив, що тоді у світі вирішили, що в Росії мають залишитися такі сили.

— Але подальша історія довела, що саме росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х, — сказав глава держави
росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю.
росія перетворює ядерну енергетику на зброю.
— Подивіться, що Росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією: обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших загрозою витоку радіації, — наголосив глава держави.
Дійсно, якщо раніше кивали в сторону Чорнобильської зони, як неповноцінної та забрудненої зони, то тепер епіцентр уваги саме на Запорізьку, де сидять рашистські мавпи з гранатами та творять цирк Шапіто.
 За словами президента, різні терористичні угруповання і до цього, на жаль, викрадали дітей, але ніколи раніше масові викрадення та депортації не ставали частиною державної політики. До сьогоднішнього дня.
Викрадених українських дітей у росії вчать ненавидіти Україну, розривають усі зв’язки з їхніми сім’ями. Це геноцид.
 За словами Зеленського, сьогодні як ніколи людство повинно діяти в повній солідарності, щоб врятувати людські життя. Як стримується ядерна зброя, так само має бути стриманий агресор і всі його інструменти та методи війни.
Кожна війна зараз може стати останньою, але потрібна наша єдність, щоб гарантувати, що агресія не увірветься знову, — зауважив президент.
Глава держави у своїй промові також нагадав про українську Формулу миру. Вона стала основою для оновлення наявної архітектури безпеки.
— Тепер ми можемо відновити дію Статуту ООН і гарантувати повну силу світового порядку, що ґрунтується на правилах. Завтра я представлю деталі на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН, — сказав Володимир Зеленський.
Також він підкреслив, що Формула миру — це не лише про нашу країну.
Понад 140 держав і міжнародних організацій повністю або частково її підтримали. Вона пропонує рішення та кроки, які зупинять усі форми перетворення на зброю, що були застосовані росією проти України й інших країн і можуть бути використані іншими агресорами, — наголосив президент.
Та додав, що важливі переговори та консультації щодо імплементації Формули миру відбулися в Хіросімі, Копенгагені та Джидді.
Ми готуємо Глобальний саміт миру. Я запрошую всіх вас — усіх, хто не толерує жодної агресії, — до спільної підготовки Саміту.
 Глава держави розповів, що йому відомо про спроби укласти якісь тіньові угоди за лаштунками. Та наголосив: злу не можна довіряти.
Запитайте Пригожина, чи варто довіряти обіцянкам Путіна. Будь ласка, почуйте мене. Нехай єдність вирішує все відкрито.
На завершення своєї промови Володимир Зеленський сказав, що Україна робить усе для того, щоб після російської агресії ніхто у світі не наважився напасти на жодну країну.
Перетворення на зброю має бути стримане. Воєнні злочини мають бути покарані. Депортовані люди мають повернутися додому. А окупант має повернутися на власну територію, — резюмував президент.
Сьогодні в центрі Європи в сучасному цивілізованому світі росія творить показовий черговий геноцид  проти українського народу.
ООН це саме та міжнародна організація, місія якої полягає в запобіганні різних війн та військових конфліктів, агресій. Саме ООН було створено, як наступницею Ліги Націй, яку звинуватили в бездіяльності та розпустили одразу після завершення ІІ світової війни. Однозначно, що і дана організація повторює долю своєї попередниці. Сьогодні мало і злочинно лише співчувати, висловлювати стурбованість та занепокоєння, коли щодня гинуть невинні люди, знищується нація заради хворих амбіцій групи злочинців.
Світлана Коток
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору