Рівне:

Створення та просування сайтів

Заборона УПЦ МП в Україні: у Верховній Раді зібрали підписи для розгляду законопроєкту

Головна / Актуально / Суспільство 05-жов, 2023, 19:349 prov 408
Звернення Верховної Ради до Руслана Стефанчука щодо заборони в Україні діяльності РПЦ набрала необхідну кількість голосів. Його підписало 226 нардепів.
Соціологічні опитування показали, що 66% українців виступають проти функціонування московської церкви в України. Голосування у Верховній раді покаже, хто досі заграє з Росією.

Заборону розглянуть у Раді

На День Незалежності України народні депутати почали збір підписів під зверненням до голови Верховної ради щодо заборони діяльності УПЦ МП на території України. Ініціаторкою законопроєкту виступила заступниця голови фракції "Голос" Юлія Клименко. Депутатам 5 жовтня вдалося зібрати необхідні для розгляду у залі голоси.
226 підписів народних депутатів зібрано за звернення до Руслан Стефанчука щодо внесення в зал на голосування заборони московської церкви, отже голоси в залі є,
– написала Юлія Клименко.
Менш як за два місяці вдалося зібрати необхідні підписи / Юлія Клименко
Раніше нардепка переконувала, що заборона УПЦ МП це "давно вже не питання релігії, а питання національної безпеки для України". Тепер розгляд поправок щодо російської церкви мають розглянути на найближчому засіданні.

Діяльність московської церкви

  • Деякі області України самостійно ухвалили рішення про заборону функціонування Московського патріархату на їх території – переважно це Захід країни. Також частина регіонів припинили дії договорив УПЦ МП на користування землею.
  • З початку повномасштабного вторгнення СБУ вдалося викрити 60 служителів УПЦ МП, які працювали на Росію, торгували зброєю та дитячою порнографією. Двох агентів Кремля в рясах вдалося затримати, а згодом обміняти на українських захисників
  • Раніше патріарх Кіріл прямо заявив, що УПЦ МП є невіддільною частиною РПЦ, навіть попри заяви про "від'єднання". Йому не подобається, що церкву хочуть розділити – схоже після остаточної заборони ділити буде нічого.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору