Рівне:

Створення та просування сайтів

Трійня теляток-близнюків

Таке життя 10-лип, 2008, 15:169 prov 1 192
Як сподівалася господиня Катерина Шолот, цьогоріч також очікували двійню. Бо останнім часом Ласуня була надто округла, особливо перед отелом, над норму важкою, ходила, ледве переставляючи ноги. Але з процесом народження потомства розумна тварина, як і завжди, справилася самотужки. Першим на світ з’явився бичечок вагою кілограмів з 20. Десь через півгодини йому до пари народилася теличка такої ж величини. Задоволені доброму і здоровому приплоду господарі подалися у хату. А коли через деякий час знову навідалися у хлів, то побачили, що там звідкись взялося ще й третє телятко — ще одна рябенька теличка.
Таке повідомлення викликало у Грушвиці справжню сенсацію і сприйнялося мало що не за чудо. Адже у післявоєнний період випадку народження телячої трійні ніхто в селі не пам’ятає. Правда, хтось із старожилів згадав напівбувальщину-напівлегенду, що в одного грушвицького пана ще за Польщі корова привела трьох бичечків. Але це підтвердити напевне уже ніхто не насмілиться — багато років з тих пір кануло у лету.
Поки що телята-близнята ростуть, набираються сили, ретельно “доять” маму і крім того користуються молочком іншої корови. Адже молока Ласуні для трьох дітей малувато, бо сосунці щодня його споживають понад 30 літрів.
Тим часом на теличок уже знайшлися покупці, бо сподіваються, що й вони будуть такими ж продуктивними, як їхня мама Ласуня.

Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівненський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору