Рівне:

Створення та просування сайтів

В Острозі та Острозькому і Гощанському районах у комунальну власність передані усі житлові будинки і гуртожитки

Останні новини 14-лип, 2008, 13:039 prov 1 151
В Острозі та Острозькому і Гощанському районах у комунальну власність передані усі житлові будинки і гуртожитки, які у процесі приватизації не увійшли до статутних фондів та були залишені на балансах господарських товариств. Регіональне відділення Фонду держмайна України по Рівненській області постійно звертається до всіх органів місцевого самоврядування, на території яких розташовані об’єкти державного житлового фонду, з проханням прийняти їх у комунальну власність. Як відомо, питання прискорення передачі державного житлового фонду у комунальну власність, ініційоване регіональним відділенням, розглядалося торік у червні на колегії РОДА. Відтак, з 01.07.2007 по 01.07.2008 р. до комунальної власності на Рівненщині було передано 48 житлових будинки і 3 гуртожитки.
За словами начальника рівненського РВ ФДМУ Віктора Матвієнка, з переважною більшістю місцевих рад у вирішенні даної проблеми знайдено спільну мову. Скажімо, значно кращі середньообласного показника результати передачі у Березнівському, Демидівському, Дубенському, Зарічненському і Радивилівському районах та у місті Дубно. Тут у власність територіальних громад у середньому залишилося передати по 1-5 об’єктів житлового фонду.
Проте у ряді районів зрушити справу з місця належним чином досі не вдається. Місцевими радами Володимирецького, Рівненського, Рокитнівського, Сарненського районів та міста Рівне у комунальну власність прийнято менше четвертої частини об’єктів, які підлягають передачі.
Зокрема, у Володимирецькому районі місцеві органи самоврядування посилаються на відсутність належної документації на об’єкти передачі (їх у районі налічується 22), незадовільний технічний стан та погану готовність будівель до експлуатації в осінньо-зимовий період. Рокитнівська селищна рада не приймає 27 житлових об’єктів, які знаходяться на її території, мотивуючи це відсутністю виробничих потужностей для їх обслуговування. Приймати лише будівлі, які потребують мінімуму витрат на утримання, а також привабливі об’єкти, які у подальшому можна приватизувати прагнуть також у Рівному. Тут своєї черги чекають мешканці 26 гуртожитків та 19 житлових будинків. Як наслідок, будинки, від яких відмовилися і господарські товариства, і міська влада, беруть на утримання громадські організації або товариства співвласників, створені самими мешканцями. В обласному центрі роками не вирішується передача житла, яке перебувало на балансі підприємств-банкрутів ВАТ ”ПМК-100” і ВАТ “Рівненський комбінат будівельних матеріалів”. Аналогічна ситуація з передачею житлового фонду ВАТ “Шпанівський цукровий завод”. У даному випадку Рівненська міська та Шпанівська сільська ради не виконують навіть рішення господарського суду. У Рівненському районі на даний час не переданими у власність територіальної громади залишається ще 67 житлових будинків і гуртожитків. І найбільше таких об’єктів розташовано саме на території Шпанівської сільської ради. У Сарненському районі налічується 23 об’єкти житлового фонду, що підлягають передачі у комунальну власність. Місцева влада повідомляє, що це стане можливим лише за умови капітального ремонту згаданих будівель. А у місті Сарни, де знаходиться ще 22 таких будинки і гуртожитки, міська рада відписує – “кошти для виконання робіт з передачі даного житлового фонду у комунальну власність у міському бюджеті на 2008 рік не передбачено”.
Тим часом, загалом в області своєї черги чекають мешканці 50 гуртожитків і 236 житлових будинків. Адже люди не можуть приватизувати свої помешкання, поки цей житловий фонд не буде переданий у комунальну власність.
Для довідки. Загалом після завершення масової приватизації державних підприємств та перетворення їх у господарські товариства, на їх балансах було залишено 924 житлових об’єкти нашої області, 101 із них – гуртожитки. Нині територіальним громадам у комунальну власність уже передано 586 житлових будинків і 51 гуртожиток, — повідомили з Регіонального Фонду державного майна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору